Naslovna » Izlasci » Pozorište » Balet KRCKO ORAŠČIĆ kakav do sada nije viđen
Balet KRCKO ORAŠČIĆ (foto: Ivan Agnezović)
Balet KRCKO ORAŠČIĆ (foto: Ivan Agnezović)

Balet KRCKO ORAŠČIĆ kakav do sada nije viđen

MTS dvorana će 19. decembra 2023. biti pretvorena u baletsku dvoranu na čijoj sceni će biti izvedena baletski spektakl „Krcko Oraščić“.

Koreografiju za najpoznatiju zimsku bajku postavio je jedan od najpoznatijih koreografa, baletski majstor i laureat mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja, Valerij Petrovič Kovtun.

Baletska trupa „Ukrajinskog klasičnog baleta“ sa predstavom „Krcko Oraščić“ po prvi put nastupa u Srbiji, a do sada ih je na brojnim nastupima u regionu videlo više od 25.000 ljudi, a svaka dvorana u kojoj su nastupali bila je rasprodata.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji, solisti „Ukrajinskog klasičnog baleta“ su, korišćenjem unikatnih scenografskih i rediteljskih rešenja, impozantnih dekoracija i kostima uz savremenu video projekciju i scenske efekte, dali moderan izgled. Oni u svom umetničkom izražavanju čuvaju tradiciju klasičnog baleta, dok u svojim pokretima spremno prihvataju elemente moderne koreografije uz muziku Čajkovskog.

Balet KRCKO ORAŠČIĆ (foto: Ivan Agnezović)
Balet KRCKO ORAŠČIĆ (foto: Ivan Agnezović)

Publika će kroz priču devojčice Klare, koja pronalazi drvenog lutka, doživeti svet potpuno različit od našeg, a virtuoznost solista ove trupe je oduševila i najzahtevniju baletsku i plesnu publiku širom sveta.

Solisti „Ukrajinskog klasičnog baleta“ su istaknuti umetnici evropskih teatara i nosioci brojnih baletskih nagrada i priznanja, a širom sveta su poznati i po sjajnim izvođenjima baleta poput „Radio & Julija“ i „Veliki Getsbi“, za koje se uvek tražila karta više.

Ulaznice za najčarobniju božićnu bajku, u organizaciji ARTentainment-a, mogu se kupiti na blagajni MTS dvorane ili preko sajta mtsdvorana.rs po cenama od 2.000 do 6.200 dinara zavisno od izabrane pozicije sedišta u sali. (danubeogradu.rs / Orbis Communications)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.