Naslovna » Izlasci » Akcije » Manifestacija Confluences – Francuska u Srbiji
Manifestacija Confluences - Francuska u Srbiji (foto: Anđela Petrovski)
Manifestacija Confluences - Francuska u Srbiji (foto: Anđela Petrovski)

Manifestacija Confluences – Francuska u Srbiji

Francuski institut i ambasada Republike Francuske u Srbiji organizuju manifestaciju Confluences – Francuska u Srbiji od 4. oktobra do 15. decembra 2023.

Manifestacija će obuhvatiti specijalna vođenja kroz stalnu postavku Narodnog muzeja u Beogradu, pozorišne predstave francuskih autora u Beogradu, gostovanja francuskih umetnika na Beogradskom džez festivalu, filmski i dokumentarni program na RTS-u, predavanje i izložbu u Narodnoj biblioteci Srbije… Beogradska publika će tokom čitave jeseni, od oktobra do decembra, imati prilike da uživa u francuskim kulturnim sadržajima, sa bogatim programom u okviru Sajma knjiga kao krunskim događajem.

Confluences – Francuska u Srbiji organizuje se povodom počasnog gostovanja Francuske na 66. Međunarodnom Beogradskom sajmu knjiga.

Ambasador Francuske Pjer Košar rekao je:

– Razmena u oblasti kulture između naša dva naroda i naših zemalja predstavlja manje nevidljiv, ali vrlo dragocen okvir za prijateljstvo koje nas povezuje. Francuska će ove jeseni biti počasni gost na Sajmu knjiga u Beogradu, a njen štand mesto susreta sa više od 20 autorki i autora i značajnih francuskih ličnosti iz sveta kulture. Ovom manifestacijom želimo da još više ojačamo iskonske i trajne veze koje spajaju Francusku i Srbiju u oblasti kulture.

Radio-televizija Srbije će tokom oktobra prikazivati seriju dokumentarnih filmova o francuskoj književnosti i umetnosti. Tokom novembra u okviru Festivala autorskog filma biće organizovani, sada već tradicionalno, Francusko-srpski filmski susreti.

Confluences - Francuska u Srbiji - preuzmite program! (298 downloads)

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.