Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik Pauline P.
Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik Pauline P.
Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik Pauline P.

Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik Pauline P.

Posle srpske premijere na Kids Fest-u, hrvatski film „Dnevnik Pauline P.“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 19. oktobra 2023.

Nakon prikazivanja i velikih pohvala na Pulskom filmskom festivalu, dečije igrano ostvarenje reditelja Nevena Hitreca je priča o vragolastoj devojčici koja na sebi svojstven način proživljava i rešava sve one radosti, brige i nedoumice koje se javljaju tokom njene svakodnevice.

Snažna, emotivna i duhovita protagonistkinja ovoga filma i svog života, tokom školske godine ulazi iz avanture u avanturu u razredu i kod kuće, a probleme uspešno rešava.

Po rečima autora, sama radnja filma smeštena je u stvarnom svetu, ali sa malim dodirima „čarolije“. Film se temelji na Paulininom dnevniku, a ona iz kritičke perspektive i uz komične situacije govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi i porodici…

Originalni naziv filma: Dnevnik Pauline P. Početak prikazivanja: 19. oktobar 2023. Dužina trajanja: 96 minuta. Država i godina proizvodnje: Hrvatska / 2022. Žanr: porodični. Uloge: Katja Matković, Ramona Ivanda, Aria Dunda, Jakov Švarc, Tom Rushaidat, Darin Pavišić, Judita Franković Brdar, Igor Kovač, Borko Perić. Reditelj: Neven Hitrec.
(danubeogradu.rs)