Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Isterivač đavola – Vernik
Novi filmovi u bioskopima: Isterivač đavola - Vernik
Novi filmovi u bioskopima: Isterivač đavola - Vernik

Novi filmovi u bioskopima: Isterivač đavola – Vernik

Iz franšize koja postoji već pet decenija, novi film, „Isterivač đavola – Vernik“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 5. oktobra 2023.

Blumhaus i reditelj Dejvid Gordon Grin, koji su razbili status quo vaskrsavanjem franšize „Noć veštica“, predstavljaju nam nastavak filmske priče, najstrašnije i najjezivije ikada ispričane na filmu.

Od kada mu je trudna supruga stradala u zemljotresu na Haitiju pre 12 godina, Viktor Filding sam odgaja njihovu ćerku Andželu. Ali, Andžela i njena drugarica Ketrin, nestaju u šumi i vraćaju se posle tri dana, bez ikakvog sećanja šta im se dogodilo.

To pokreće niz događaja koji će primorati Viktora da se suoči sa osnovnim nivoom zla i da, u svom strahu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je, nekada ranije, svedočila nečemu sličnom, Kris Maknil.

Po prvi put od 1973. godine, dobitnica Oskara, Elen Berstin, reprizira svoju kultnu ulogu Kris Maknil, glumice koju je zauvek promenilo ono što se dogodilo njenoj ćerki Rigan, pet decenija ranije.

Kada je, zasnovan na bestseleru Vilijama Pitera Blatija, film „Isterivač đavola“ prikazan, zauvek je promenio savremenu kulturu, oborio sve rekorde na blagajnama i dobio deset nominacija za Oskara, postavši prvi horor ikada nominovan u kategoriji za najbolji film.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Exorcist: Believer. Početak prikazivanja: 5. oktobar 2023. Dužina trajanja: 121 minut. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: horor. Uloge: Ellen Burstyn, Ann Dowd, Leslie Odom Jr, Lidya Jewett, Olivia Marcum. Reditelj: David Gordon Green.
(danubeogradu.rs)