Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Luda lova
Novi filmovi u bioskopima: Luda lova
Novi filmovi u bioskopima: Luda lova

Novi filmovi u bioskopima: Luda lova

Film o običnom čoveku koji je našao način kako da se bori protiv Vol strita, „Luda lova“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 5. oktobra 2023.

Zanimljiva filmska saga reditelja Krega Gilaspia zasnovana je na senzacionalnoj istinitoj priči o deonicama GameStop-a, odnosno knjizi „Antisocijalna mreža“ autora Bena Mezrika.

Film je imao premijeru na Toronto Film Festivalu, gde su ga proglasili „zabavnim i drskim filmom koji će publika obožavati“.

Pre samo nekoliko godina nekolicina amaterskih investitora odlučila je da uloži deonice u GameStop, kompaniju koja je već neko vreme beležila slabe rezultate i samim tim bila meta velikih investitora.

Glavni lik je običan čovek Kit Džil, koji ulaže kompletnu životnu ušteđevinu u deonice firme i sve objavljuje na svom YouTube kanalu i Reddit profilu. Kada njegove objave na društvenim mrežama postanu popularne, njegov život, kao i život ostalih ljudi koji ga prate počinje da se menja iz korena. A kad njegovi saveti o ulaganjima postanu pokret zahvaljujući kome se njegovi pratioci mogu obogatiti preko noći – milijarderi uzvraćaju udarac…

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Dumb Money / Luda lova. Početak prikazivanja: 5. oktobar 2023. Dužina trajanja: 104 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: biografski, drama, komedija. Uloge: Vincent D’Onofrio, Shailene Woodley, Seth Rogen, Clancy Brown, Paul Dano, Nick Offerman. Reditelj: Craig Gillespie.
(danubeogradu.rs)