Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Prošli životi
Novi filmovi u bioskopima: Prošli životi
Novi filmovi u bioskopima: Prošli životi

Novi filmovi u bioskopima: Prošli životi

Film koji mnogi smatraju jednim od najboljih filmova u ovoj godini, „Prošli životi“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 26. oktobra 2023.

Rediteljka i scenaristkinja Selin Song inspiraciju za svoje debitantsko ostvarenje pronašla je u ličnoj, životnoj priči, a hvalospeve su objavili The Guardian, Daily Telegraph, Rolling Stone…

Jedne noći pre nekoliko godina rediteljka Selin Song sedela je u baru između dvojice muškaraca, obojice bliskih ljudi iz različitog perioda njenog života. Jedan je bio njen suprug iz Njujorka, drugi je bio njena prva ljubav iz detinjstva dok se još kao dete nije odselila iz Južne Koreje…

Priča prati dvoje veoma povezanih prijatelja iz detinjstva koji se razdvajaju nakon što jedno od njih odlazi iz zemlje. Devojčica Nora zajedno sa svojom porodicom emigrira iz Južne Koreje i dvadeset godina kasnije, u Njujorku, ponovo se sreće sa svojim starim prijateljem suočavajući se sada sa svim onim što se naziva sudbinom, ljubavlju i životnim izborom.

„Reditelja Song pretočila je svoje seme iskustva u film koji se ne bavi pukim ljubavnim trouglom. Bavi se nečim emocionalno složenijim, delovima sopstva koje gubimo dok sazrevamo u odrasle ljude i načinima na koje oni koje volimo oblikuju naše živote“, navode iz produkcije.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Past Lives / Prošli životi. Početak prikazivanja: 26. oktobar 2023. Dužina trajanja: 105 minuta. Države i godina proizvodnje: Južna Koreja, SAD / 2023. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro, Moon Seung-ah, Leem Seung-min. Rediteljka: Celine Song.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.