Naslovna » BG špijun » Premijera američkog horora snimanog u Srbiji za 9. Dead Lake Festival na Noć veštica u Beogradu
Premijera američkog horora: Osam očiju (kadar iz filma)
Premijera američkog horora: Osam očiju (kadar iz filma)

Premijera američkog horora snimanog u Srbiji za 9. Dead Lake Festival na Noć veštica u Beogradu

Deveti Dead Lake Festival horora i vina održaće se ove godine u Beogradu, pored tradicionalnog programa koji se održava u bioskopu Abazija na Paliću.

Na Noć veštica, 31. oktobra 2023. od 18.30 u MTS dvorani, a u okviru predfestivalskog programa koji se održava u i Beogradu, premijerno će biti prikazan američki horor film „Osam očiju“, koji je u potpunosti sniman u Srbiji i čija se radnja se dešava u našoj zemlji.

Film prati bračni par Kasi i Gava, kroz njihovo proputovanje po bivšoj Jugoslaviji. Nakon odluke da krenu na neplaniranu turističku ekspediciju sa misterioznim lokalnim vodičem po imenu Sveti Petar, Kasi brzo postaje sumnjivo što se iza njegovih obećanja da će im pružiti „autentičnu“ turu po njegovoj domovini krije mnogo mračnija svrha.

Kada Gav nestane, Kasi uskoro shvati da je uvučena u sve paranoidniju mrežu manipulacije i ubistava iz koje čak ni smrt ne pruža izlaz.

Koproducent filma je Miloš Đukelić, čija je producentska kuća Red Production realizovala ovaj film. Reditelj Ostin Dženings napravio je upečatljiv omaž giallo žanru i italijanskim horor filmovima 70-ih, koji su poznati po upotrebi specijalnih efekata u scenama ubistava.

Nakon premijere u MTS dvorani, publika će ovaj horror moći da pogleda i u bioskopu Cine Grand BIG u Rakovici od 1. do 5. novembra, kao i na Paliću u bioskopu Abazija, u periodu između 1. i 3. novembra, u toku trajanja glavnog festivalskog programa.

Tokom prefestivalskog programa koji se od 26. oktobra održava u bioskopu Abazija na Paliću, publika će moći da pogleda i film „Pet noći kod Fredija“, svake večeri do srede, 1. novembra od 22.30.

Još jedan hit film koji je sniman u potpunosti u Srbiji biće prikazan u okviru festivalskog programa na Paliću – čuveni horor „Kuća lenjivca“, za koji se već priča da je remek-delo u okvirima žanra, a u kojem igra i popularni Stefan Kapičić.

Premijera američkog horora: Osam očiju (kadar iz filma)
Osam očiju (kadar iz filma)

Deveto izdanje Festivala održaće se pod sloganom „Strava u Aleji platana“ i realizuje se u saradnji sa distributerskom kućom MegaCom Film, MTS dvoranom, bioskopom Cine Grand BIG Rakovica, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Gradske uprave Beograda. (danubeogradu.rs / KomunikArt)