Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam sporta opštine Obrenovac
Sajam sporta (foto: Pixabay)
Sajam sporta (foto: Pixabay)

Sajam sporta opštine Obrenovac

Sajam sporta Gradske opštine Obrenovac svečano će biti otvoren u četvrtak, 12. oktobra 2023. od 10.00 u Sportsko-kulturnom centru „Obrenovac“.

Ovaj sajam održava se u organizaciji Opštine Obrenovac, Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

Nakon svečanog otvaranja, posetioci sajma, a pre svega deca školskog uzrasta moći će da se putem promocije rada sportskih klubova u ovoj opštini informišu o sportovima i odluče za neki koji će trenirati.

U saradnji sa Olimpijskom komitetom Srbije, SSAB je obezbedio aktivaciju dece pod nazivom „Budi olimpijac“, koja ima takmičarsko-edukativan karakter. Organizatori sajma su obezbedili prigodne nagrade za tri najuspešnije ekipe koje će predstavljati svoja odeljenja.

Sajam sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Nakon uspešno održanih sajmova u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari, Starom gradu i Paliluli, Obrenovac će biti osma u nizu opština gde se održavaju opštinski sportski sajmovi, koji će planiranom dinamikom do kraja godine biti realizovani na teritoriji svih 17 beogradskih opština. (Beoinfo)