Naslovna » Izlasci » Akcije » Skadarlijska boemija 25. oktobra 2023.
Skadarlijska boemija (foto: Brankica Andonović)
Skadarlijska boemija (foto: Brankica Andonović)

Skadarlijska boemija 25. oktobra 2023.

Manifestacija Skadarlijska boemija biće održana u sredu, 25. oktobra 2023. godine od 19.00, na platou kod česme na dnu Skadarlije.

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije organizuju svojevrsnu proslavu autentičnog duha čuvene beogradske Skadarlije, koja je više od jednog veka sinonim za boemski život naše prestonice.

Doajeni naše narodne muzike, Danka Stojićević i Čeda Marković, pozdraviće goste izvođenjem čuvenih pesama, a zatim će nastupiti Nikola Zekić, mladi solista grupe Legende. U programu učestvuje Vjera Mujović, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, a među gostima je i poznati glumac Nebojša Dugalić.

„Udruženje ljubitelja Skadarlije koje okuplja umetnike, pevače, slikare, pesnike, glumce, kafane i njihove radnike, druge delatnosti Skadarlije kao i sve one koji žele da rade na čuvanju tradicije ove ulice, trudi se da čuva boemski duh Skadarlije“, rekla je Vjera Mujović, glumica i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije.

Svake godine, Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije dodeljuju nagradu Skadarlijski boem, koju su do sada, prethodnih godina, dobili glumac Petar Božović, kompozitor Rade Radivojević i glumica Ljiljana Stjepanović.

Ove godine, nagradu Skadarlijski boem poneće Svetislav Pešić, proslavljeni košarkarški trener koji je sa našim košarkašima postigao izvanredne uspehe. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.