Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 16-20. oktobar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 16-20. oktobar 2023.

Ovo je vremenska prognoza od 16. do 20. oktobra 2023: jutra hladna, dani pretežno oblačni, do 20 stepeni, a od četvrtka osetno toplije.

Biometeorološka prognoza: nastavak povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i asmatičarima tokom jutarnjih sati. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.54 / 17.52;
  • (utorak) 6.55 / 17.50;
  • (sreda) 6.57 / 17.49;
  • (četvrtak) 6.58 / 17.47;
  • (petak) 6.59 / 17.45.

U ponedeljak, tokom celog dana, biće malo do umereno oblačno. Duvaće slab severoistočni vetar. Temperatura od osam do 16 °C.

Ako putujete van Beograda… u većem delu zemlјe doći će do razvedravanja uz slablјenje vetra; na istoku i jugoistoku Srbije duvaće povremeno jak severozapadni vetar, koji će posle podne oslabiti, pa će uveče i u toku noći vetar biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od četiri u Vojvodini do 11 na istoku i jugoistoku Srbije, a najviša od 15 do 17, u Negotinskoj Krajini do 19 stepeni. U utorak i sredu očekuju se slabi jutarnji prizemni mrazevi; tokom dana u utorak kiša će padati samo na jugu Srbije, a u sredu uveče i tokom noći ponegde u zapadnoj Srbiji i Vojvodini. Maksimalne temperature u utorak od 13 do 18 °C, a u sredu od 16 do 21 °C.

U utorak jutro hladno, biće promenljivo oblačno, sa slabim severoistočnim vetrom. Temperatura od pet do 15 °C.

U sredu, u nižim predelima Beograda očekuje se magla u ranim jutarnjim satima, a tokom dana biće malo i umereno oblačno. Vetar slab, severostočni. Temperatura od šest do 17 °C.

U četvrtak osetno toplije, ali će biti pretežno oblačno, uz jači jugoistočni vetar. U pojedinim delovima prestonice moguće su kratkotrajne padavine. Temperatura će biti od 12 do 24 °C.

U petak promenljivo oblačno i veoma toplo. Tokom većeg dela dana duvaće veoma jak južni vetar.  Temperatura od 14 do 30 °C.

Po trenutnoj prognozi (od ponedeljka) – u subotu popodne kiša, u nedelju bez padavina.

(danubeogradu.rs)