Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 21. i 22. oktobar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 21. i 22. oktobar 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 21. i 22. oktobar 2023: biće toplo, ali uz naoblačenje i moguće kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Vremenska prognoza za subotu, 21. oktobar 2023.

  • Sunce izlazi u 7.01, a zalazi u 17.44.

U Beogradu će biti prijatno, ali pretežno oblačno. Temperatura od 22 pre podne do maksimalnih 27 stepeni. Tokom celog dana duvaće jak južni vetar. Popodne su mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom u pojedinim delovima grada.

Biometeoroška prognoza: očekivana biometeorološka situacija imaće nepovolјan uticaj na astmatičare, nervno labilne i srčane bolesnike. Kod osetlјivih osoba meteoropatske reakcije biće izražene u jačem obliku. Savetuje se slojevito odevanje, a svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se povećana pažnja.

Ako putujete van Beograda… uz postepeno naoblačenje koje će najpre kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom usloviti na severozapadu, zapadu i jugozapadu zemlјe, a krajem dana i u toku noći tek ponegde i u ostalim krajevima uz slablјenje vetra i manji pad temperature. Uslova za kratkotrajnu kišu biće i u nedelјu, ali će se zadržati toplo (od 24 do 28 °C).

Vremenska prognoza za nedelju, 22. oktobra 2023.

  • Sunce izlazi u 7.02, a zalazi u 17.42.

Pretežno oblačno vreme zadržaće se tokom celog dana, uz moguću povremenu kišu u popodnevnim satima u pojedinim delovima Beograda. Temperatura će biti od 17 do 25 °C. Vetar umeren, severozapadni.

U ponedelјak i utorak pretežno oblačno, sveže i suvo.

(danubeogradu.rs / RHMZ)