Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » BEST Beograd i 2023. organizuje AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje
BEST Beograd i 2023. organizuje AIBG - intenzivno studentsko programersko takmičenje
BEST Beograd i 2023. organizuje AIBG - intenzivno studentsko programersko takmičenje

BEST Beograd i 2023. organizuje AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje

Intenzivno studentsko programersko takmičenje – AIBG Belgrade, organizovaće BEST Beograd u noći između 9. i 10. decembra 2023. godine.

Lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope šesti put zaredom na jednom mestu okupiće 16 timova, koji će se takmičiti u izradi inteligentnog igrača (bot-a) za zadatu video igru, u okviru AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade).

Svaki tim će imati na raspolaganju 20 sati, nakon čega će botovi odmeriti snage u dve faze – grupnoj i finalnoj borbi. Tri najbolje rangirana tima osvojiće vredne nagrade u iznosu od 100.000, 50.000 i 25.000 dinara.

Takmičenje će se održati na Univerzitetu Metropolitan kao i prethodne godine.

Cilj ovog takmičenja jeste da studentima tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih fakulteta i viših škola obezbedi priliku da priđu korak bliže profesionalnom svetu kroz rad na samostalnom projektu. Na ovaj način moći će da primene već stečena ali i da prošire svoja znanja o veštačkoj inteligenciji i programiranju. Paralelno će moći da razvijaju takmičarski i timski duh.

Pored centralnog takmičarskog događaja, pripremljen je i dodatni sadržaj – Make IT Learn MeetUp i WarmUp.

Make IT Learn MeetUp za cilj ima informisanje svih zainteresovanih studenata o trendovima u veštačkoj inteligencijii i održaće se 20. novembra.

WarmUp je niz uvodnih aktivnosti uoči samog takmičenja, namenjen je isključivo takmičarima i njegov cilj je da na adekvatan način uvede takmičare u vikend koji je pred njima.

Prijave će biti otvorene do 24. novembra 2023. na sajtu aibg.best.rs.

(danubeogradu.rs)