Naslovna » Izlasci » Sport » Hala sportova „Žarkovo“: Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline
Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline (foto: beograd.rs)
Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline (foto: beograd.rs)

Hala sportova „Žarkovo“: Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline

Otvoreno prvenstvo Beograda u skokovima sa male tramboline biće održano u subotu, 11. novembra 2023. od 9.00, u Hali sportova „Žarkovo“.

Osim takmičara iz Srbije nastupiće i takmičari iz Slovenije, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Ovaj segment gimnastičkog vežbanja zbog svoje atraktivnosti postaje sve popularniji u sokolskim društvima kako u zemlji tako i u inostranstvu, pa sekcije u sokolskim društvima, članovima Sokolskog saveza Beograda i Sokolskog saveza Srbije, koji bave se skokovima sa male tramboline, iz godine u godinu postaju sve kvalitetnije i sve brojnije.

Takmičenje će biti organizovano u svim kategorijama (mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori, seniori) u muškoj i ženskoj konkurenciji u pojedinačnim i grupnim nastupima.

Svakoj kategoriji će biti zadati skokovi prilagođeni uzrastu, kao i slobodni skok koji će biti ocenjivan. Pobednici u svim kategorijama će za učešće dobiti medalje, pehare i diplome.

Za ovo takmičenje iz godine u godinu vlada veliko interesovanje među sokolskim društvima iz zemlje i inostranstva, kao i među gimnastičkim klubovima. U proteklim godinama nastupali su takmičari iz Srbije, Slovačke, Češke, Slovenije i Bugarske. (Beoinfo)