Naslovna » Izlasci » Pozorište » Madlenianum: Ponovo na repertoaru NANA Emila Zole
Madlenianum: NANA (foto: Zoran Škrbić)
Madlenianum: NANA (foto: Zoran Škrbić)

Madlenianum: Ponovo na repertoaru NANA Emila Zole

Opera i teatar Madlenianum će biti scena na kojoj će se ponovo igrati drama Emila Zole, NANA, čija je premijera bila 25. novembra 2019. godine.

Izvedena je osam puta, da bi u martu 2020. prestala da se izvodi zbog pojave pandemije.

Ova intrigantna priča o vrtlogu strasti, predaji, ljudskoj požudi i nemoralu je prava tema današnjice. Raskošna priča, koja prikazuje francusko društvo u vreme Drugog carstva, u centar svog zbivanja stavlja prelepu mladu devojku koja iz najnižih društvenih slojeva dospeva u pozorište i igrajući Veneru postaje miljenica publike.

Ta zanosna devojka po kojoj se i roman zove NANA neminovno postaje i predmet opsesije brojnih muškaraca sa kojima se poigrava, zbog kojih pati i zbog kojih prerano odlazi sa ovog sveta…

Dramatizaciju romana NANA uradio je Spasoje Ž. Milovanović. Režiju potpisuje Ivana Vujić, a njeni saradnici-autori su dramaturg Slavenka Milovanović, kompozitor Aleksandra Kovač, scenograf Vesna Popović, kostimograf Miodrag Tabački, Marija Milenković kao autor scenskog pokreta, a za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkić Popović.

U naslovnoj ulozi publika će gledati Tamaru Aleksić, a pored nje brojnu glumačku ekipu čine: Nebojša Kundačina, Nikola Rakočević, Rade Ćosić, Borjanka Ljumović, Bogdan Bogdanović, Vukašin Jovanović, Dimitrije Ilić, Andrijana Đorđević, Vanja Milačić, Stojša Oljačić i Anja Orelj.

Premijera obnove održaće se na Velikoj sceni Madlenianuma 1. decembra 2023, a reprize su 13. decembra 2023. i 11. januara 2024.

Obezbedite vaše karte na vreme.

(danubeogradu.rs)