Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Bučerov prelaz
Novi filmovi u bioskopima: Bučerov prelaz
Novi filmovi u bioskopima: Bučerov prelaz

Novi filmovi u bioskopima: Bučerov prelaz

Adaptacija književnog dela Džona Vilijamsa, vestern „Bučerov prelaz“, prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 2. novembra 2023.

Sedamdesetih godina 19. veka mladi student napušta Harvard i pridružuje se timu lovaca na bivole. Takva ekspedicija dovodi u opasnost njegov razum i život, jer iskusni  lovac na bivole primamljuje naivnog mladića u ambicioznu ekspediciju na Stenovitim planinama Kolorada…

Reditelj Gejb Polski je svoje debitantsko igrano ostvarenje opisao kao priču sa elementima psihološke drame smeštenu na Divljem zapadu, koja se bavi ambicijom – kao destruktivnom silom tog dela američke istorije – i suočavanjem čoveka sa prirodom.

„Trebalo mi je više od decenije da snimim film. Kada sam prvi put pročitao roman nagrađivanog pisca pogodio me je i vraćao sam mu se“, rekao je reditelj.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Butcher’s Crossing / Bučerov prelaz. Početak prikazivanja: 2. novembar 2023. Dužina trajanja: 105 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: vestern. Uloge: Nicolas Cage, Fred Hechinger, Rachel Keller, Xander Berkeley, Jeremy Bobb, Paul Raci. Reditelj: Gabe Polsky.
(danubeogradu.rs)