Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Kći močvare
Novi filmovi u bioskopima: Kći močvare
Novi filmovi u bioskopima: Kći močvare

Novi filmovi u bioskopima: Kći močvare

Zasnovan na istoimenom bestseleru, koji je proglašen za najbolji triler 2017, film „Kći močvare“ prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 9. novembra 2023.

Časopisi Library Journal i Suspense dizali su u nebesa ovu veoma napetu psihološku dramu, a domaća publika će sada imati još jednu priliku da uporedi knjigu i film.

Helena Peletir ima muža kog voli, dve prekrasne kćerke i posao koji je ispunjava. Ona međutim skriva i mračnu tajnu. Otac je njenu majku oteo i držao je u zabačenoj kolibi u močvarama poluostrva Mičigen.

Rođena dve godine nakon otmice, Helena je volela svoj dom u prirodi, a uprkos očevom ponekad brutalnom ponašanju, volela je i njega… sve dok nije zaista saznala koliko on može biti okrutan.

Više od dvadeset godina kasnije, zakopala je svoju prošlost toliko duboko da čak ni njen suprug ne zna istinu. No, njen otac beži iz zatvora i pritom ubija dvojicu čuvara, pa nestaje u močvari. Policija kreće u lov na begunca, ali Helena zna da nemaju šanse i da samo jedna osoba na svetu može da pronađe majstora preživljavanja – čuvenog kralja močvare – jer je samo jednu osobu taj majstor tome podučio: svoju kćerku.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Marsh King’s Daughter / Kći močvare. Početak prikazivanja: 9. novembar 2023. Dužina trajanja: 108 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: krimi, drama, misterija. Uloge: Ben Mendelsohn, Ben Mendelsohn, Daisy Ridley, Gil Birmingham, Brooklynn Prince. Reditelj: Neil Burger.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.