Naslovna » Porodica » Deca » Novi filmovi u bioskopima: Želja
Novi filmovi u bioskopima: Želja
Novi filmovi u bioskopima: Želja

Novi filmovi u bioskopima: Želja

Inspirisan magičnim, muzičkim nasleđem Volta Diznija animacija „Želja“ donosi na veliko platno originalnu priču i likove od četvrtka, 23. novembra 2023.

Ovim filmom poznati filmski studio kruniše proslavu svog velikog jubileja, 100 godina od početka rada.

Na fantastičnom ostrvu Rosas, kod Pirinejskog poluostrva, živi brojna zajednica predvođena kraljem Magnifikom. Iz svih delova sveta na Rosas dolaze ljudi kako bi poverili kralju svoje želje, a on im za uzvrat obećava da će čuvati njihove snove i jednog dana im ispuniti želje.

Na ostrvu živi i devojka Aša koja jako voli svoj narod. Njena moćna želja, zamišljena u ime voljenog naroda dobija svoj odjek i u kosmosu, a kada se pojavi nebeska sila bezgranične energije, Aša dobija prijatelja sa kojim zajedno čini čudesne stvari.

Reditelj animacije Kris Bak, koji je režirao i čuveni Diznijev animirani hit „Zaleđeno kraljevstvo“, kaže da su najnovijim filmom želeli da naprave ostvarenje koje u sebi sadrži nasleđe onoga što je Volt Dizni stvorio, čineći ga istovremeno bliskim novim generacijama. „To je ono što bi i on sam uradio. Uvek je pomerao granice“, rekao je Bak.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Wish / Želja. Početak prikazivanja: 23. novembar 2023. Dužina trajanja: 92 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: animirani, komedija, avantura. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelji: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn.
(danubeogradu.rs)