Naslovna » Izlasci » Izložbe » Pravac u Etnografski – na druženje povodom Svetskog dana muškaraca i Svetskog dana deteta
Pravac Etnografski
Pravac Etnografski

Pravac u Etnografski – na druženje povodom Svetskog dana muškaraca i Svetskog dana deteta

Povodom Međunarodnog dana muškaraca i Međunarodnog dana deteta Etnografski muzej je pripremio zanimljive programe pod nazivom „Pravac u Etnografski“.

U nedelju, 19. novembra 2023, svi muškarci i deca u pratnji svojih tata moći će besplatno da uđu u Etnografski muzej gde će za njih biti priređen interesantan program.

Pored razgledanja tri aktuelne izložbe, od 12.00 do 16.00 imaće priliku da učestvuju u interaktivnoj radionici pustovanja lopti od vune, a za sve ljubitelje fudbala od 16.00 će u bioskopskoj sali Muzeja moći da se vrate u prošlost i po prvi put pogledaju, u produkciji Filmskih novosti, arhivske snimke Filmskih žurnala fudbalskih derbija Partizana i Crvene Zvezde odigranih do 1960. godine.

U ponedeljak, 20. novembra, ulaz u Muzej će za svu decu i njihove roditelje i pratioce biti besplatan, a u 12.00 deca iz Osnovne škole „Skadarlija“ će imati priliku da učestvuju u uzbudljivoj radionici „Mali kustos, mali konzervator“ koju će voditi kustosi muzeja.

Međunarodni dan muškaraca je ustanovljen 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, i od tada se, širom sveta, proslavlja svakog 19. novembra.

Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovila ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana. (danubeogradu.rs)