Naslovna » Porodica » Deca » Sportska takmičenja u Beogradu, 18. i 19. novembar 2023.
Sportska takmičenja u Beogradu: badminton (foto: Pixabay)
Sportska takmičenja u Beogradu: badminton (foto: Pixabay)

Sportska takmičenja u Beogradu, 18. i 19. novembar 2023.

Sportska takmičenja u Beogradu (Trofej Beograda – badminton, ragbi…) biće aktuelna za vikend, 18. i 19. novembra 2023. na nekoliko lokacija.

Juniorski kup u badmintonu

Badminton savez Beograda organizuje 13. kup grada – Trofej Beograda u subotu i nedelju, 18. i 19. novembra, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji.

U Nacionalnom badminton centru okupiće se najbolji seniori i juniori iz cele Srbije.

Ovogodišnji Trofej Beograda sastoji se iz dva odvojena turnira, i to od A turnira koji će se igrati u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, kao i muški, ženski i mešoviti parovi. Na juniorskom kupu nastupiće perspektivni i talentovani badmintonci uzrasta do devet, 11, 13, 15 i 17 godina i svi oni će se nadmetati u pojedinačnim konkurencijama dok juniore do 15 godina očekuju i mečevi u sve tri konkurencije parova.

Prvog dana turnira na teren će izaći seniori u konkurenciji parova, kao i dečaci i devojčice uzrasta do devet, 13 i 17 godina u pojedinačnim konkurencijama, dok je nedelja rezervisana za singl i dubl mečeve juniora do 15 godina, pojedinačne konkurencije juniora do 11 godina i A seniore.

Raspored i rezultati će biti dostupni na zvaničnom internet sajtu BASS-a, kao i na sistemu „Tournament Software“.

Ovaj turnir podržava Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski saveza Beograda i Badminton savez Srbije.

Trofej Beograda u ragbiju

Tradicionalni međunarodni turnir Trofej Beograda 2023 u ragbiju za juniore održaće se u nedelju, 19. novembra, na stadionu „Kralj Petar Prvi“ u Beogradu (FK Rad).

Turnir organizuje Ragbi savez Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

Pored reprezentacije Srbije i selekcije Beograda, na turniru će učestvovati i ekipe iz inostranstva.

Turnir počinje u nedelju u 14.00, a okupljanje ekipa je sat ranije. Ulaz je slobodan.

Tradicionalna trka oko Savskog jezera

Asocijacija „Sport za sve“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, u subotu, 18. novembra, organizuje na Adi Ciganliji program pod nazivom „Sećanje na Branu i Duška Radovića – trka oko Savskog jezera“.

Tradicionalno okupljanje ljubitelja pisane reči i kraljice sportova posvećeno je Dušku i Brani Radoviću, koji su ostavili trajne tragove u kulturi i sportu Beograda.

Okupljanje je kod sudijskog tornja na Adi Ciganliji i restorana „Jezero Azaro“. Prijavljivanje učesnika je u 10.00, trka počinje u 10.30, a šetnja u 10.40, nakon čega će biti dodeljene medalje i pehari.

Sve informacije se mogu dobiti putem imejla: office@sportzasvebeograd.rs.

Drugi Čukarički Ada Mall polumaraton

Drugi Čukarički Ada Mall polumaraton biće organizovan na Adi Ciganliji. Start je kod lokala „The Beach“ u nedelju, 19. novembra 2023. u 10.00.

Ove godine, pored polumaratonske trke, biće organizovana i Trka zadovoljstva (5,7 km), do lokala „Režiser“.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)