Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu, 4. i 5. novembar 2023.
Sportska takmičenja u Beogradu: Sinhro open (foto: beograd.rs)
Sportska takmičenja u Beogradu: Sinhro open (foto: beograd.rs)

Sportska takmičenja u Beogradu, 4. i 5. novembar 2023.

Sportska takmičenja u Beogradu (Trofej Beograda – umetničko plivanje, tekvondo…) biće aktuelna za vikend, 4. i 5. novembra 2023. na nekoliko lokacija.

Sinhro open Stari grad

Klub za umetničko sinhronizovano plivanje „25. maj“ organizuje takmičenje XIII „Sinhro open Stari grad“ u nedelju, 5. novembra, na bazenu „25. maj – Milan Gale Muškatirović.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, a u saradnji sa savezima za sinhrono plivanje Beograda i Srbije.

Učestvovaće deset klubova, od čega šest domaćih: Banjica, Novi Beograd, Vračar, 11. april, Niš i 25. maj, kao i četiri strana: Levski – Sparta, NSA, SC Olympia, Tibris (Bugarska). Takmičiće se 51 takmičar u seniorskoj i juniorskoj kategoriji u četiri discipline i u tehničkim sastavima: solo, duet, miks duet i tim.

Svečano otvaranje takmičenja zakazano je za 13.10. Ovogodišnje takmičenje ima veliki organizacioni značaj, jer će se prvi put u Srbiji sprovesti nova pravila umetničkog plivanja koje je propisala Svetska federacija vodenih sportova.

Ulaz na takmičenje je besplatan.

Trofej Beograda 2023 u tekvondu

Takmičenje u tekvondu, u okviru manifestacije Trofej Beograda 2023, u organizaciji Beogradske tekvondo asocijacije i Sekretarijata za sport i omladinu biće održano u subotu, 4. novembra, u Hali sportova „Ranko Žeravica“ u Novom Beogradu.

Takmičenje pod sloganom „Borbe i forme“ za kadete i juniore počeće svečanim otvaranjem u subotu u 9.00.

Beogradska biciklijada

Manifestaciju Beogradska biciklijada na Adi Ciganliji najavili smo OVDE.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)