Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 20-24. novembar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza, 20-24. novembar 2023.

Ovo je vremenska prognoza od 20. do 24. novembra 2023: promenljivo vreme, sa povremenom kišom i značajnijim padom temperature.

Biometeorološka prognoza: biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora. Meteoropatske reakcije u formi glavobolјe, nervoze i pada koncentracije biće tokom dana u pojačanju. Učesnicima u saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.41 / 16.05;
  • (utorak) 6.42 / 16.04;
  • (sreda) 6.44 / 16.04;
  • (četvrtak) 6.45 / 16.03;
  • (petak) 6.46 / 16.02.

U ponedeljak, tokom celog dana, biće promenljivo oblačno. Duvaće slab jugozapadni vetar. Temperatura do 15 °C.

Ako putujete van Beograda… u većem delu zemlje umereno do potpuno oblačno uz lokalnu pojavu slabe kiše. Na jugu i istoku Srbije pretežno vedro. Danas će biti prijatnije (maksimalna temperatura od 13 do 17 °C), a u utorak i sredu hladnije i kišovito. Temperatura će biti u značajnom padu. Na planinama, naročito na jugozapadu zemlјe, u noći između utorka i srede, kao i u sredu tokom dana kiša će preći u sneg, pa se očekuje stvaranje snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

U utorak jutro prohladno, biće oblačno, sa umerenim istočnim ili severoistočnim vetrom. Od ranog popodneva očekuju se padavine, pa do kraja dana. Temperatura od osam do 10 °C.

U sredu, tokom noći pa do sredine dana padaće kiša. Uveče oblačno i hladno, uz umeren severozapadni vetar. Temperatura bez bitnije promene tokom celog dana – od šest do 8 °C.

U četvrtak jutro baš hladno, a ceo dan će biti oblačno, uz slab vetar zapadnih pravaca. Temperatura će biti od dva do 5 °C.

U petak promenljivo oblačno, ali se ne očekuju padavine. Duvaće slab južni vetar.  Temperatura od dva do 11 °C. Slično će biti i za vikend.

(danubeogradu.rs)