Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. novembar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. novembar 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 4. i 5. novembar 2023: biće promenljivo, sa kišom, ali i povremeno veoma jakim jugoistočnim vetrom.

Vremenska prognoza za subotu, 4. novembar 2023.

  • Sunce izlazi u 6.19, a zalazi u 16.23.

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno, ali u pojedinim delovima prestonice očekuje se prepodnevna kratkotrajna kiša. Temperatura od 11 do maksimalnih 17 stepeni. U prvoj polovini dana duvaće blaga košava, a kasnije ćemo imati slab zapadni vetar.

Biometeoroška prognoza: usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

Ako putujete van Beograda… na severozapadu Srbije suvo uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa kišom i pljuskovima; više padavina će biti na jugu i istoku Srbije (od 20 do 50 mm, a lokalno i više). Vetar slab i umeren, pretežno jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura od sedam do 13, najviša od 13 do 18 stepeni.

U nedelju vetrovito, a u kasnim popodnevnim satima očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren i jak, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni južni i jugoistočni, a krajem dana će oslabiti. Najniža temperatura od pet do 11, najviša od 17 do 22 stepena.

Vremenska prognoza za nedelju, 5. novembar 2023.

  • Sunce izlazi u 6.21, a zalazi u 16.21.

Još jedan klasičan jesenji dan. Biće oblačno, sa povremenom kišom. Temperatura će biti od 11 do 20 °C. Tokom celog dana duvaće jak jugoistočni vetar.

Slično će biti i u ponedeljak.

(danubeogradu.rs / RHMZ)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.