Naslovna » Izlasci » Akcije » Case Study Show u Beogradu od 7. do 15. marta 2024.
Case Study Show u Beogradu od 7. do 15. marta 2024.
Case Study Show u Beogradu od 7. do 15. marta 2024.

Case Study Show u Beogradu od 7. do 15. marta 2024.

Case Study Show je projekat edukativnog i takmičarskog karaktera, koji će po osamnaesti put organizovati članovi ESTIEM LG Belgrade.

Od 7. do 15. marta 2024. u ovom projektu učestvovaće oko 200 studenata.

Ovo će biti prilika da se učesnici povežu sa velikim brojem kompanija i drugih studenata, da pokažu potencijal u rešavanju poslovnog problema neke od najvećih kompanija na našem tržištu i da ‘osvoje’ praksu u istoj. Case Study Show nije samo prilika za učenje i profesionalni i lični rast studenata, već i za kompanije da otkriju i angažuju budeće lidere i u svojim redovima.

Najveći projekat Beogradskog univerziteta čini nekoliko delova koji se odnose na radionice i intervjue sa kompanijama.

Prvi dan projekta je rezervisan za svečano otvaranje projekta i formalno, ali i neformalno upoznavanje učesnika sa kompanijama. Kroz Show (Me) Business kompanije će imati priliku da upoznaju učesnike sa svojim načinom rada i poslovanja, dok će tokom Meet up-a učesnici kroz neformalnu komunikaciju ostvariti prvi kontakt sa kompanijama i iskoristiti svoju šansu da ostave dobar utisak.

Od 8. do 10. marta će biti priređene radionice koje će se realizovati kroz Case Academy i Business Case Academy, na kojima će učesnici imati priliku da steknu potrebna znanja i veštine za rešavanje studije slučaja.

Studenti prve, druge i treće godine koji nemaju prethodnog iskustva u rešavanju studije slučaja će na Case Academy imati priliku da nauče metodologiju rešavanja studije slučaja, ali i da od iskusnih predavača čuju sve o veštinama koje su im neophodne u daljoj karijeri.

Za studente viših godina i master studija, detaljnija predavanja koja ih spremaju za rešavanje studije održavaju se u okviru Business Case Academy.

Studenti će prezentovati 13. i 14. marta rešenja na kojima su radili pred predstavnicima kompanija. Case Room i Business Case su organizovani tako da svaki tim ima podjednaku mogućnost da svoje rešenje i sebe predstavi na najbolji način, osvoji nagrade, a studenti starijih godina imaju i priliku da osvoje praksu.

Konačno, 15. marta će biti održan Speed Dating, sedmominutni intervjui sa predstavnicima vodećih kompanija. Ovaj deo projekta omogućava studentima da zakorače u korporativni svet i započnu svoju karijeru, a i unaprede svoje veštine za buduće intervjue.

Za više informacija kliknite na neki od linkova: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.