Naslovna » Izlasci » Film » Jelena Gavrilović izazvala veliku pažnju na premijeri svog filma u Londonu
Jelena Gavrilović (foto: privatna arhiva)
Jelena Gavrilović (foto: privatna arhiva)

Jelena Gavrilović izazvala veliku pažnju na premijeri svog filma u Londonu

Naša glumica Jelena Gavrilović izazvala je veliku pažnju u Londonu na premijeri britanskog filma „Gassed Up“ 7. februara 2024. u kome igra jednu od uloga.

Zajedno sa ekipom filma Jelena se pojavila na crvenom tepihu londonskog Picturehouse Central, u kreaciji domaćeg dizajnera Stefana Đokovića.

Film je snimljen u produkciji Amazon Prime Video, a na festivalu BFI London Film Festival osvojio je nagradu publike. U pitanju je akcioni triler reditelja Džordža Amponsa, nominovanog za nagradu BAFTA.

Scenario su napisali Arči Medoks i Taz Skajlar, a pored Jelene Gavrilović glavne uloge tumače Stiven Odubola, Skajlar, pevačica Mej Miler, Heri Pinero i mnogi drugi.

Jelena Gavrilović (foto: privatna arhiva)
Jelena Gavrilović (foto: privatna arhiva)

Film „Gassed Up“ prikazivaće se od 9. februara u više od 200 bioskopa širom Velike Britanije, a od 29. marta biće dostupan na striming platformi Prime Video.

„Lepo je kada se glumi izvan zemlje, to je velika stvar za naše glumce, na ovaj način se krči put i drugima. Imamo veoma talentovane glumce, imamo šta da ponudimo svetu – izjavila je Jelena Gavrilović.

– Srećna sam što sam deo ovog filma. Izuzetna mi je čast biti u ekipi umetnika koji su nominovani za nagradu BAFTA. Drago mi je da je film imao velikog uspeha na festivalu u Londonu i što će imati bioskopski život pre nego se pojavi na platformama- dodala je Gavrilović.

Film prati 20-godišnjeg Eša (Odubola), koji pokušava da zaradi novac za svoju 14-godišnju sestru i pošalje majku na rehabilitaciju, ali biva uhvaćen u lanac organizovanog kriminala koji vodi mladi i harizmatični migrant (Skajlar).

„Gassed Up“ su producirali Rupert Preston i Ed Caffrei iz Sunrise Films i duo „Boiling Point“ Bart Ruspoli i Hester Ruof iz Ascendant Foks. Ostali producenti su dugogodišnji saradnici Stefan D’Bart i Vard Trouman iz Bromantics-a. U kreativnom timu su i direktor fotografije Štefan Čupek („Guns Akimbo“) i montažeri Ričard Ketridž („Dečak zvani Božić“) i Kristofer Dikens („Milioner iz blata“). Sunrise Films upravlja međunarodnim pravima.

(danubeogradu.rs / ProPR)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.