Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert OPERA U ATRIJUMU – prvi put u Srbiji Markus Holop, dobitnik Gremija
Marija Jelić (foto: Marija Erdelji)
Marija Jelić (foto: Marija Erdelji)

Koncert OPERA U ATRIJUMU – prvi put u Srbiji Markus Holop, dobitnik Gremija

Koncert „Opera u Atrijumu“ održaće se u nedelju, 3. marta 2024. od 19.30, u Atrijumu Narodnog muzeja, na kom će nastupiti pijanistkinja iz Izraela Sofija Mazar, sopran iz Srbije Marija Jelić i bas Markus Holop iz Berlina.

Na koncertu će biti izvedene arije i dueti iz opera Verdija, Đordana, Genoa, Bizea, Boita i to iz „Moći sudbine“, „Andre Šenijea“, „Fausta“, „Mefistofela“ i drugih.

Publika će imati prilike da čuje Sofiju Mazar i Markusa Holopa koji prvi put nastupaju u Srbiji.

Sofija Mazar je ugledna pijanistkinja iz Izraela koja nastupa sa mnogim istaknutim operskim umetnicima, a i direktor je Jerusalimskog operskog festivala, dok je Markus Holop ugledni bas koji je dobitnik Gremi nagrade, a nastupao je u Pariskoj operi, operi Kovent garden u Londonu, operi u Barseloni, Rimskoj operi i mnogi drugim operskim teatrima u svetu.

Marija Jelić naš sopran koja je nastupala sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, Hoze Kurom, ostvarila mnoge uloge na domaćoj i inostranim scenama, a 14. februara 2024. učestvovala na koncertu u rasprodatoj sali Kolarčeve zadužbine „Pučinijevih 12 strana ljubavi“.

Ulaznice za ovaj poseban operski koncert mogu se nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i na sajtu tickets.rs.
(danubeogradu.rs / ProPR)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.