Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Održan operski gala koncert posvećen Pučiniju u prepunoj Velikoj dvorani Kolarca
Gala koncert: Dario di Vijetri, Marija Jelić i Gjorgji Cuckovski (foto: Marija Erdelji)
Gala koncert: Dario di Vijetri, Marija Jelić i Gjorgji Cuckovski (foto: Marija Erdelji)

Održan operski gala koncert posvećen Pučiniju u prepunoj Velikoj dvorani Kolarca

Uz ovacije publike, operski gala koncert „Pučinijevih 12 strana ljubavi“ održan je 14. februara 2024. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Ovaj muzički spektakl osmišljen je povodom obeležavanja 100 godina od smrti velikog italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija (1858-1924).

Karte za ovaj koncert bile su rasprodate danima unapred.

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini nastupili su tenori Dario di Vijetri iz Italije i Gjorgji Cuckovski iz S. Makedonije, sopran Marija Jelić iz Srbije, koja je i idejni tvorac programa, uz pratnju ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i vođstvo italijanskog dirigenta Mauricija Kolasantija.

Gala koncert: Marija Jelić (foto: Marija Erdelji)
Marija Jelić (foto: Marija Erdelji)

Koncert je počeo orkestarskim izvođenjem muzike iz opere Vilise, zatim su usledile arije iz opera Lastavica, Boemi, Sestra Anđelika, Madam Baterflaj, Đani Skiki, Manon Lesko, Kći zapada i Toska.

Gala koncert: publika na Kolarcu (foto: Marija Erdelji)
Foto: Marija Erdelji

Marija Jelić, Dario di Vjetri i Đorđi Cuckovski zajedno su na bis izveli ariju „Nessun Dorma“ iz finalnog čina Pučinijeve opere Turandot, što je jedna od najpoznatijih tenorskih arija, čime je trijumfalno završen koncert koji je trajao oko 100 minuta i koji je proveo publiku kroz vanvremensku muziku čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija. (danubeogradu.rs / ProPR)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.