Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 26. februar – 1. mart 2024.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 26. februar – 1. mart 2024.

Ovo je vremenska prognoza od 26. februara do 1. marta 2024: biće oblačno, bez padavina, temperatura iznad šesnaest stepeni.

Biometeorološka prognoza: usled očekivanih biometeoroloških prilika izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima, a u košavskom području zemlјe i osobama sa osetlјivim nervnim sistemom. Razdražlјivost, problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.22 / 17.20;
  • (utorak) 6.20 / 17.22;
  • (sreda) 6.18 / 17.23;
  • (četvrtak) 6.17 / 17.24;
  • (petak) 6.15 / 17.26.

U ponedeljak tokom celog dana malo i umereno oblačno. Duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar. Temperatura do 20 °C, predveče i tokom noći oko 12 °C.

Ako putujete van Beograda… do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlјa se period natprosečno toplog i uglavnom suvog vremena. U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 °C. Kiša se u četvrtak, kao ređa pojava, očekuje uglavnom na jugu i jugozapadu, a u petak ponegde i u ostalim krajevima. U košavskom području će duvati umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu povremeno i olujni jugoistočni vetar.

U utorak ujutru biće vedro, a kasnije malo i umereno oblačno. Temperatura će biti od 11 do 20 °C. Vetar jak, jugoistočni.

U sredu – promenljivo oblačno i dalje suvo, a temperatura će biti između 11 i 19 °C. Duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar. Uveče i tokom naredne noći temperatura oko 11 °C.

U četvrtak nas očekuje još jedan oblačan dan bez padavina, sa temperaturom do 17 °C. Duvaće umeren istočni vetar.

U petak sličan dan kao prethodni. Meteorolozi predviđaju oblačno i suvo vreme, od devet do 16 stepeni. Duvaće jači jugoistočni vetar.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.