Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 10. i 11. februar 2024.
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)

Vremenska prognoza za vikend, 10. i 11. februar 2024.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 10. i 11. februar 2024: biće oblačno, uz jak vetar i natprosečne temperature za ovo doba godine.

Vremenska prognoza za subotu, 10. februar 2024.

  • Sunce izlazi u 6.47, a zalazi u 16.58.

Biće oblačno, sa kratkotrajnom kišom u pojedinim delovima Beograda. Duvaće jak, jugoistočni vetar. Temperatura od 13 do 21 stepen.

Biometeoroška prognoza: očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama, kao i tokom jutra osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi u vidu glavobolјe i zamaranja.

Ako putujete van Beograda… natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 15 do 23 °C. Biće vetrovito – duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar, koji će biti najjači u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, gde se očekuju udari vetra olujne jačine. Olujni udari košave u nedelјu se očekuju i na jugu Banata, kao i u donjem Podunavlјu.

Kiša će za vikend pretežno padati na jugozapadu Srbije (naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom), povremeno se očekuje i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlјe biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo.

Vremenska prognoza za nedelju, 11. februar 2024.

  • Sunce izlazi u 6.45, a zalazi u 16.59.

Tokom celog dana će biti uglavnom oblačno, ali bez padavina. Vetar jak, povremeno olujni, jugoistočni. Temperatura od 12 do 19 °C.

(danubeogradu.rs / RHMZ)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.