Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 2. i 3. mart 2024.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 2. i 3. mart 2024.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 2. i 3. mart 2024: i dalje će biti toplije nego što je inače u ovom delu godine, sa kratkotrajnom kišom u subotu.

Vremenska prognoza za subotu, 2. mart 2024.

  • Sunce izlazi u 6.13, a zalazi u 17.27.

Tokom celog dana biće oblačno, a duvaće umeren jugoistočni vetar. U pojedinim delovima Beograda moguća je povremena slaba kiša, dok će košava biti u slabljenju do večernjih sati. Temperatura od devet do 16 stepeni.

Biometeoroška prognoza: očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i psihičkim bolesnicima. Razdražlјivost i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Ako putujete van Beograda… sve do utorka biće natprosečno toplo vreme. U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 °C, a malo hladnije će biti u Timočkoj krajini. U košavskom području, kao i ponegde u planinskim predelima, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata.

U većini mesta će kiša biti kratkotrajna pojava, osim na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde će padavine biti češće u odnosu na ostatak zemlјe.

Vremenska prognoza za nedelju, 3. mart 2024.

  • Sunce izlazi u 6.12, a zalazi u 17.29.

Tokom celog dana biće pretežno oblačno uz slab jugoistočni vetar. Temperatura od osam do 20 °C.

(danubeogradu.rs / RHMZ)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.