Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2024.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2024.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom aprila 2024. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Terazijski tunel…

Tokom izvođenja radova u Terazijskom tunelu od 15. do 30. aprila 2024, u vremenskim intervalima od 22.00 do 3.30, doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama.

U fazi I za saobraćaj će biti zatvorena strana tunela u smeru ka centru grada, dok će u fazi II za saobraćaj biti zatvorena strana tunela u smeru ka Novom Beogradu.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će sve vreme funkcionisati ka Novom Beogradu, dok se menja režim rada linija javnog gradskog prevoza u smeru ka centru grada, i to na sledeći način:

 • vozila sa linija 65 i 77 saobraćaće sledećom trasom: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Makedonska i dalje redovnom trasom;
 • na linijama 16, 27E, 35 i 95, vozila će saobraćati na trasi: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – Francuska – terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana i dalje redovnom trasom;
 • vozila na noćnim linijama 15N, 68N, 75N, 603N, 704N i 706N i minibus E6 u smeru ka centru grada saobraćaće trasom: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – Francuska – terminus „Trg republike“;
 • vozila sa linije EKO 1 koristiće sledeću trasu: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom.

Zbog održavanja 37. Beogradskog maratona, radovi se neće izvoditi u noći između 27. i 28. aprila.

Bulevar despota Stefana…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru despota Stefana, na delu od zone raskrsnice sa Sterijinom do zone raskrsnice sa Dragoslava Srejovića, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi 12. (od 22.00) i 13. aprila 2024. (do 6.00).

Tokom izvođenja radova biće zauzeta desna strana kolovoza (smer ka Karaburmi), pri čemu će se vozila JLPP-a u zoni radova kretati levom stranom kolovoza, koja će biti dvosmerna za saobraćaj.

Privremeno se izmešta stajalište „Centar za kulturu Vlada Divljan“ za linije 16, 23, 27E, 32E, 33, 35, 43, 48, 95, 96 i 101N – smer ka Karaburmi, na poziciju ED stuba koji se nalazi u Bulevaru despota Stefana, neposredno ispred zone raskrsnice sa Ilirskom ulicom, odnosno ispred kućnog broja 92.

Milana Rakića…

Radovi na demontaži krana u Ulici Milana Rakića na opštini Zvezdara, u visini kućnog broja 53, u delu između ulica Geršićeve i Bukureške, trajaće 13. (od 7.00) i 14. aprila 2024. (do 19.00).

Doći će do potpunog zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila javnog prevoza sa linije 64 saobraćati izmenjenom trasom:

 • u smeru ka Šumicama sledećim ulicama: Batutovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Vjekoslava Kovača, Deskaševom, Milana Rakića i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka Zvezdari ulicama: Milana Rakića, Deskaševom, Bulevarom kralja Aleksandra, Batutovom i dalje redovnom trasom.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:

 • „Deskaševa 1“ (smer ka Zvezdari) u Ulici Milana Rakića, na poziciji koja se nalazi ispred kućnog broja 93, odnosno oko pet metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Jovane Đaje;
 • „Deskaševa 1“ (smer ka Šumicama) u Ulici Milana Rakića, na poziciji koja se nalazi prekoputa kućnog broja 95, odnosno oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Jovane Đaje.

Strumička…

Tokom izvođenja hitnih radova na toplovodu u Strumičkoj, 13. (8.00) i 14. aprila 2024. (do 11.00) doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Zbog ovih radova, vozila sa linija 25, 25P, 26 i 26N će u smeru ka naseljima Braće Jerković i Kumodraž saobraćati ulicama Maksima Gorkog, Gospodara Vučića, Kruševačkom i dalje redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovnim trasama.

Privremeno se ukida stajalište „Tetovska“ u smeru ka naseljima Braće Jerković i Kumodraž, dok se privremeno uspostavlja stajalište „Kruševačka“, prekoputa istoimenog stajališta u Kruševačkoj ulici.

Bertranda Rasela…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju i uređenju ulice Bertranda Rasela u naselju Zemun polje, na delu od ulice Franje Krča do ulice Tomice Popovića, koje izvodi „Baumeister“ d.o.o. iz Beograda od 10. do 30. aprila 2024. doći će potpunog zatvaranja predmetne deonice, zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije br. 708 će u oba smeru saobraćati: terminus „Zemun polje“, Franje Krča, Dušana Mađarčića Korčagina, Braće Krnješevac, Slobodana Bajića, Jurija Rakitina i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije br. 704n će u smeru ka Trgu republike saobraćati ulicama: Franje Krča, Dušana Mađarčića Korčagina, Braće Krnješevac, Jurija Rakitina i dalje redovno, dok će u smeru ka periferiji saobraćati redovnom trasom.

Privremeno se ukidaju sledeća stajališta:

 • za liniju br. 708 u smeru ka Zemun polju: „Institut za kukuruz“ i „Đure Gajića“,
 • za liniju br. 708 i liniju br. 704n, u smeru ka Zemunu i Trgu republike: „Franje Krča“ i „Đure Gajića“.

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Prvomajska…

Tokom izvođenja radova u fazi br. 1 na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Prvomajska, GO Zemun, koje izvodi „Termo tim“ d.o.o. iz Beograda, doći će do zatvaranja ulice Prvomajska, u zoni raskrsnice Prvomajska – Gornjogradska, duž pešačkog prelaza koji se nalazi u kraku koji dolazi od centra grada, od 11. do 15. aprila 2024. Tokom izvođenja radova menja se režim rada vozila sa linija JGP-a na sledeći način…

 • Vozila sa linije br. 15 će saobraćati u oba smera ulicama: Vrtlarska, Senski trg, Ugrinovačka, Gornjogradska, Prvomajska i dalje redovno.
 • Vozila sa linije br.15n, 18 i 78 će u oba smera saobraćati ulicama: Tošin bunar, Ivićeva, Senski trg, Ugrinovačka, Gornjogradska, Prvomajska i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena stajališta:

– u smeru prema periferiji…

 • stajalište „Gornjogradska 1“ u Gornjogradskoj, na poziciji drugog EDB stuba koji se nalazi oko 60 metara posle raskrsnice sa Ugrinovačkom, u visini kućnog broja 63;
 • stajalište „Prvomajska 1“ u Gornjogradskoj, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 60 metara ispred raskrsnice sa Prvomajskoj, u visini kućnog broja 10;

– u smeru prema centru grada…

 • stajalište „Prvomajska 1“ u Gornjogradskoj, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 40 metara posle raskrsnice sa Prvomajskom.

Nova Galenika…

Na inicijativu Gradske opštine Zemun, u naselju Nova Galenika počelo je uređenje ulica.

Ekipe „Beograd-puta“ radiće u narednim danima na sanaciji kolovoza i trotoara u ulicama Sestara Strain, Božice Divnić i Milenka Verkića.

Nakon završetka radova na putnoj mreži biće ubrzan protok saobraćaja, uz veću bezbednost pešaka.

Bulevar Zorana Đinđića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Zorana Đinđića, GO Novi Beograd, koje izvodi „Beograd put“, doći će do zauzeća krajnje leve saobraćajne trake (uz razdelno ostrvo), posmatrano u smeru od Španskih boraca do raskrsnice sa Antifašističke borbe (desna kolovozna traka u smeru ka gradu), do 26. aprila 2024, pri čemu se autobusko stajalište za linije br. 17 i 68 „Beogradska arena“ (#434, smer ka gradu), u Bulevaru Zorana Đinđića privremeno ukida.

Prote Jefimija Ivanovića…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju i uređenju ulice Prote Jefimija Ivanovića u Busijama, na delu od Zemunske do Mojsija Lazarevića. Radovi će se izvoditi od 2. aprila do 1. juna 2024. i to…

Faza 1 – Radovi podrazumevaju zatvaranje desne saobraćajne trake gledano u smeru ka ulici Zemunska, zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza br. 702 saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije br. 702 će u smeru ka okretnici „Batajnica /Železnička stanica/“ saobraćati ulicama Bovanska, Mojsije Lazarevića, Dr Đorđa Šulce, Zemunska i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Radovi će se izvoditi od 2. aprila do 1. maja 2024.

Faza 2 – Radovi podrazumevaju zatvaranje leve saobraćajne trake gledano u smeru ka Zemunskoj, zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza br. 702 saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije br. 702 će u smeru ka okretnici „Busije“ saobraćati ulicama Zemunska, Dr Đorđa Šulce, Trandafila Duke i dalje redovnom trasom, dok će u suprtonom smeru saobraćati redovnom trasom.

Radovi će se izvoditi u periodu od 2. maja do 1. juna 2024.

Bogoljuba Uroševića Crnog…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kablovskog voda 110 kV u Bogoljuba Uroševića Crnog od TS Obrenovac do kanala Kupinac, od 3. aprila 2024. do 1. maja 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će linije JGP-a delimično izmeniti trasu i to:

 • vozila sa linija br. 860I će saobraćati u oba smera ulicama Vojvođanska, Braće Puhalović, Železnička, Beogradska obilaznica, Petlja „Surčin“, Autoput „Miloš Veliki“, Obrenovački put, Železnička, Industrijska zona „Barič“, Železnička, Obrenovački put, Zabranski put, Kralja Aleksandra, Kralja Petra I, Nemanjina, Ravnogorska, naselje „Sava“;
 • vozila sa linije br. 860U2, će u oba smera saobraćati od kružnog toka ulica Kralja Aleksandra I, Nemanjina i Kralja Petra I ulicama Kralja Aleksandra I, Ljube Nenadovića, Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabački put, Ivana Egeduševića, Bogoljuba Uroševića Crnog i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Bogoljuba Uroševića Crnog, Ivana Egeduševića, Šabački put, Braće Lazića, Vojvode Mišića, Ljube Nenadovića, do Bore Kečića;
 • vozila sa linija br. 911 i 911A, će saobraćati od Bore Kečića ulicama Miloša Obrenovića, Zabranski put, Kralja Aleksandra I, Ljube Nenadovića, Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabački put, Ivana Egeduševića, Bogoljuba Uroševića Crnog i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Bogoljuba Uroševića Crnog, Ivana Egeduševića, Šabački put, Braće Lazića, Vojvode Mišića, Ljube Nenadovića, do Bore Kečića;
 • vozila sa linije br. 912A će saobraćati trasom linije br. 912;
 • vozila sa linije br. 912A1 će saobraćati do na skraćenoj trasi do naselja Sava ulicama Ljube Nenadovića, Miloša Obrenovića, Kralja Petra I, Nemanjina, Cara Dušana, Kralja Milutina, Ravnogorska, naselje Sava do Gaja.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta.

Bulevar revolucije…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru revolucije u Grockoj, na delu od Carice Milice (u visini okretnice „Kaluđerica /Put za Institut/“), sledećih 140 metara gledano ka naselju Leštane doći će do poremećaja u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, vozila javnog gradskog prevoza će se u zoni radova kretati preostalom širinom kolovoza (leva saobraćajna traka). Radovi će se izvoditi do 15. aprila 2024.

Privremeno se izmešta stajalište „Put za Institut“ (šifra st. #1440 za linije 302, 303, 304, 305, 306, 307, 309L, 311, 301N i 304N – smer ka naselju Grocka) na poziciju koji se nalazi u visini kućnog broja 32, odnosno oko 150 metara ispred postojeće pozicije (unazad ka Beogradu), dok se privremeno ukida stajalište za liniju 309L.

Milošev kladenac…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u Ulici Milošev kladenac, na delu od Pavla Savića do Ristinog potoka, do 8. maja 2024, doći će do promene u radu linije javnog prevoza 38.

Radovi podrazumevaju zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linija javnog prevoza 38 saobraćati na skraćenoj trasi do pogona „Kosmaj“ i nosiće oznaku 38L1.

Vučkova…

Zbog proširenja zone radova u Ulici Vučkova u Dražnju, linije JLPP-a 351, 352, 352A, 353, 355, 355A, 355B, 361B, 361L će privremeno saobraćati skraćenom trasom do centra Dražnja, do 16. aprila 2024. godine.

Naselje Ušće…

Do 31. decembra 2024. biće aktuelne izmene trasa linija javnog prevoza br. 860U i 924 u naselju Ušće u Obrenovcu zbog ograničenja kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza br. 860U i 924 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice u naselju Ušće. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta u zonama istoimenih za suprotan smer.

Radovi u toku

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Okretnica „Ustanička“…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u zoni raskrsnica ulica Živka Davidovića i Ustaničke, odnosno na ulaza i izlaz iz okretnice „Ustanička“ od 2. (od 22.00) do 4. aprila 2024. (do 22.00), doći će do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

 • vozila sa linija br. 50, 306, 307 i 311 – saobraćaju do terminusa „Konjarnik“;
 • vozila sa linija br. 302, 303, 304 i 305 – saobraćaju do terminusa „Zvezdara (pijaca)“.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta:

 • za linije br. 306, 307 i 311 – „Bulevar kralja Aleksandra“ (oba smera);
 • za linije br. 302, 303, 304 i 305 – „Prvomajska“ (oba smera), „Koste Trifkovića“ (oba smera) i terminus „Zvezdara (pijaca)“.

Ulica ruža…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kanalizacije u Ulici ruža, na delu od Vojvode Stepe do Šljivarske do 2. aprila 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi podrazumevaju zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linije javnog prevoza br. 409 saobraćati na sledeći način:

linija br. 409 će u oba smera, saobraćati ulicama Vojvode Stepe, Zemljoradnička, Bulevar patrijarha Germana, Bulevar JNA, Kefalonijska i dalje redovnom trasom.

Majora Zorana Radosavljevića…

Zbog radova na redovnom održavanju kolovoza u Majora Zorana Radosavljevića, na delu od nadvožnjaka na ulazu u naselje Batajnica do Braće Smiljanić (potpuna obustava saobraćaja), koje će izvoditi PP „RAS Inžinjering“ 6. aprila 2024. od 7.00 do 17.00, menja se režim rada linije JGP-a, na sledeći način:

 • vozila sa linija 73, 706 i 706E na izmenjenom delu trase, u oba smera, će saobraćati: Batajnički drum – Batajnički drum 8. deo (Batajnički drum 10. deo u smeru ka Zemunu) – Autoput za Novi Sad – kružni tok ispred Beogradske obilaznice – Kralja Mihaila Zetskog – Stevana Dubajića – Kralja Radoslava – Braće Savić – Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije 700 će saobraćati: Matrozova – Carice Jelene – Pukovnika Milenka Pavlovića – Novosadska – Katice Opačić – Jovana Brankovića – Save Grkinića – Vojvođanskih brigada – Maksima Brankovića – Dalmatinske zagore – Braće Smiljanić – Braće Savić – Kralja Radoslava i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 703 na izmenjenom delu trase će saobraćati:
  – u smeru ka Zemunu: Majora Zorana Radosavljevića – Braće Savić – Kralja Radoslava – Stevana Dubajića – Kralja Mihaila Zetskog – kružni tok ispred Beogradske obilaznice – Autoput za Novi Sad – Batajnički drum 10. deo – Batajnički drum i dalje redovnom trasom;
  – u smeru ka Ugrinovcima: Batajnički drum – Batajnički drum 8. deo – Autoput za Novi Sad – kružni tok ispred Beogradske obilaznice – Kralja Mihaila Zetskog – Stevana Dubajića – Kralja Radoslava i dalje redovnom trasom.

Ukidaju se stajališta:

 • „Braće Smiljanić“ u oba smera za linije 73, 706 706E i za liniju 703 u smeru ka Zemunu;
 • „Maksima Brankovića“ u oba smera za linije 73, 706 706E i za liniju 703 u smeru ka Zemunu;
 • „Kralja Uroša“ u smeru ka ŽS Batajnica, za linije 700 i 703;
 • „Stevana Dubajića“ za liniju 700, u smeru ka ŽS Batajnica;
 • „Batajnica /ulaz/“, „Belarička“, „Naselje ekonomija“, „Ciglana“ i „Bolnica“ za linije 73, 703, 706 i 706E;
 • „Put za 13. maj“ u smeru ka Batajnici “ za linije 73, 703, 706 i 706E.

Uspostavljaju se stajališta:

 • „Braće Savić“, u ulici Braće Savić (na poziciji nekadašnjeg stajališta koje je koristila linija 702) u smeru ka Zemunu za linije 73, 703, 706 i 706E, odnosno za liniju 700 u smeru ka ŽS Batajnica;
 • „Stevana Dubajića“, u ulici Kralja Radoslava, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 160, u smeru ka Zemunu za linije 73, 703, 706 i 706E;
 • „Kralja Mihaila Zetskog“ u ulici Kralja Mihaila Zetskog, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 32, u smeru ka Batajnici za linije 73, 703, 706 i 706E;
 • „Vrtić“, u ulici Dalmatinske zagore, na poziciji ispred objekta sa kućnim brojem 55, u smeru ka ŽS Batajnica za liniju 700.

Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Vojislava Ilića…

Zbog radova na polovini profila kolovoza u Vojislava Ilića, na delu od Vladimira Tomanovića do Mokroluške (Plavi most), koje će izvoditi JKP „Beograd put“, od 5. (22.00) do 8. aprila 2024. (4.00), menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način…
(Za vreme radova, biće privremeno onemogućen trolejbuski saobraćaj. Motorni saobraćaj će funkcionisati dvosmerno na drugoj polovini profila kolovoza).

 • U petak 5. aprila od 22.00 do kraja rada linija 29 će operativno raditi na relaciji Studentski trg – Konjarnik i nosiće oznaku 29L;
 • U subotu i nedelju, 6. i 7. aprila, celodnevno trolejbuska linija 29 će saobraćati na relaciji Studentski trg – Konjarnik i nosiće oznaku 29L; biće uspostavljena lokalna autobuska linija 29A, na relaciji /Šumice – Medaković 3/. Trasa linije: Terminus Šumice – Vojislava Ilića – Svetozara Radojčića – Medaković 3.

Patrijarha Joanikija…

Zbog manifestacije Rakovički karneval doći do promena režima rada linija javnog prevoza 7. aprila 2024. od 6.00 do 18.00, u Ulici patrijarha Joanikija, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom vidikovački venac do zone raskrsnice sa ulicama Pilota Mihaila Petrovića i Kneza Višeslava. Više informacija pročitajte OVDE.

Kurirska…

Zbog izvođenja neprijavljenih radova u Kurirskoj, vozila sa linija br. 708 i 709 ne svraćaju do železničke stanice „Zemun polje“ i naselja Školsko dobro do 5. aprila 2024.

Vojvode Vlahovića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Vojvode Vlahovića, na delu od okretnice „Naselje Braće Jerković“ (okretnica je prohodna za saobraćaj) do Miljana Miljanića, do 8. aprila 2024, doći će do promene u radu linije javnog prevoza na broju 26L.

Radovi podrazumevaju zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će vozila sa ove linije saobraćati u oba smera od okretnice „Naselje Braće Jerković“ ulicama Braće Jerković, Svetozara Radojčića, Medaković 3, Cvetanova ćuprija do okretnice „Veliki Mokri Lug“.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.