Naslovna » Porodica » Deca » Novi film u bioskopima: Garfild
Novi film u bioskopima: Garfild
Novi film u bioskopima: Garfild

Novi film u bioskopima: Garfild

Prema likovima koji je osmislio legendarni Džim Dejvis, 23. maja 2024, u bioskope stiže nova dugometražna ekranizacija stripova „Garfild“.

Pre sledećeg četvrtka, u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, biće upriličena premijera filma „Garfild“ u subotu, 18. maja 2024. od 18.00.

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, omiljeni narandžasti mačak koji voli lazanje vraća se na veliko platno u režiji Marka Dindala!

U novoj komediji, nakon što se Garfildov divan, opušten i sit život sa Džonom i Odijem potpuno promeni kada ga poseti njegov otac Vik, Garfild mora da krene u avanturu gde će naučiti nešto potpuno neočekivano…

Porodični animirani film jednostavno nazvan „Garfild“ već je svojim trejlerom osvojio obožavaoce širom planete, i to uglavnom zbog Krisa Prata koji je Garfildu pozajmio glas. U originalu su glasove pored Krisa Prata, pozajmili Semjuel L. Džekson i Hana Vedingam.

Scenario ovog animiranog filma potpisuje nagrađivani Dejvid Rejnolds („Potraga za Nemom“; rad na filmskom serijalu „Priča o igračkama“), a rediteljsku palicu drži Mark Dindal (crtani mjuzikl „Cats Don’t Dance“ i animirani film „Žuta minuta“ / Chicken Little).

Na veliku radost najmlađih, Garfild je sinhronizovan i na srpski jezik.

Kada je počeo da crta i piše „Garfilda“, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh. Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, „Garfilda“ je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Garfield Movie / Garfild. Premijera: 18. maj 2024, 18.00 (Cineplexx Galerija Belgrade). Početak prikazivanja: 23. maj 2024. Dužina trajanja: 101 minut. Države i godina proizvodnje: Velika Britanija, SAD / 2024. Žanr: komedija, avantura, animirani. Glasovi: Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham, Ving Rhames, Snoop Dogg. Sinhronizacija: Gordan Kičić, Marko Kon, Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić – Mikri i Srđan Jovanović. Reditelj: Mark Dindal.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.