Naslovna » Porodica » Deca » VI Svesrpski dečji sabor – festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije
VI Svesrpski dečji sabor
VI Svesrpski dečji sabor

VI Svesrpski dečji sabor – festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije

Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije – Svesrpski dečji sabor biće održan od 23. do 26. maja 2024. Domaćin susreta je OŠ „Starina Novak“.

Organizatori manifestacije su Dečji kulturni centar Beograd i Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Svesrpski dečji sabor okuplja decu od devet do 13 godina iz dijaspore, regiona i Srbije. Cilj manifestacije je uspostavljanje trajnih veza sa zemljom porekla, razvijanje osećanja pripadnosti i povezivanje sa vršnjacima iz Srbije. Ove godine Sabor će ugostiti decu i nastavnike iz organizacija iz Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Nemačke.

Učesnici manifestacije biće smešteni u porodicama svojih vršnjaka, učenika OŠ „Starina Novak“.

U okviru manifestacije biće upriličen prijem i izložba u Domu Narodne skupštine Srbije, kao i koncert u Dečjem kulturnom centru Beograd (24. maj, 12.00), gde će dečji ansambli prikazati na koji način se bave negovanjem srpske kulture i tradicije.

Učesnike očekuju i interaktivni dramski programi „Ko je bio Marko Mrnjavčević“ (24. maj, 14.30) i „Nasmešite se – ptičica“ (25. maj, 10.00), obilazak centra grada i Hrama Svetog Save (25. maj, 12.00), učešće u kreativnim radionicama i sportsko-rekreativnim aktivnostima (25. maj, 13.30). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.