Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 20-24. maj 2024.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 20-24. maj 2024.

Ovo je vremenska prognoza od 20. do 24. maja 2024: očekuje se pravo prolećno vreme – oblačno, pa sunce, a biće i pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza: biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na cerebrovaskularne i srčane bolesnike, pa im se savetuje oprez. Kod osetlјivih osoba su mogući razdražlјivost, bolovi u mišićima i zglobovima, kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.04 / 20.06;
  • (utorak) 5.03 / 20.07;
  • (sreda) 5.02 / 20.08;
  • (četvrtak) 5.01 / 20.09;
  • (petak) 5.00 / 20.10.

UV indeks: od 4 (umerena vrednost) do 7 (visoka).

U ponedeljak pretežno oblačno, sa više sunčanih intervala, a u pojedinim delovima Beograda mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće jači jugoistočni vetar, a maksimalna temperatura biće 27 °C; u toku noći oko 17 stepeni.

Ako putujete van Beograda… u poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovlјavaće lokalne plјuskove sa grmlјavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom. U toku dana manja je verovatnoća za pojavu nepogoda, a u utorak od sredine dana raste rizik najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a kasno popodne i uveče i u ostalim krajevima. Najviše dnevne temperature narednih dana biće od 23 do 28 stepeni.

U utorak promenljivo oblačno, sa više sunčanih perioda tokom prepodneva. U nekim delovima prestonice moguće su kratkotrajne padavine. Duvaće povremeno veoma jak jugoistočni vetar. Temperatura će biti od 18 do 27 °C.

U sredu pre podne će biti više sunca, ali već oko podneva pa do večernjih časova mogući su pljuskovi sa grmljavinom. Vetar jugozapadni, povremeno umeren. Temperatura će biti od 17 do 26 °C.

U četvrtak će biti malo i umereno oblačno. Ne bi trebalo da pada kiša, a ni jugozapadni vetar neće biti zapažen. Temperatura od 15 do 26 °C.

U petak promenljivo oblačno, bez padavina, uz slab severozapadni vetar. Tempereatura od 15 do 24 stepena.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.