Naslovna » Izlasci » Film » Čuvena opera Royal Opera House iz Londona, ANDRE ŠENIJE, 11. juna 2024. u bioskopima CineStar u Beogradu i Novom Sadu
Opera u bioskopima CineStar: Andre Šenije (foto: Bil Kuper / Royal Opera House / CineStar Cinemas Srbija)
Opera u bioskopima CineStar: Andre Šenije (foto: Bil Kuper / Royal Opera House / CineStar Cinemas Srbija)

Čuvena opera Royal Opera House iz Londona, ANDRE ŠENIJE, 11. juna 2024. u bioskopima CineStar u Beogradu i Novom Sadu

Čuvena opera Umberta Đordana ANDRE ŠENIJE, Kraljevske opere u Londonu (Royal Opera House), biće izvedena u prenosu uživo 11. juna 2024. od 20.15.

U bioskopima CineStar u Beogradu (Ada Mall) i Novom Sadu (Big) publika će moći da vidi Jonasa Kaufmana u ulozi Šenijea. On predvodi spektakularnu produkciju reditelja Dejvida Mevikara, pod dirigentskom palicom dugogodišnjeg saradnika Antonija Papana, koji diriguje Đordanovom epskom istorijskom dramom o revoluciji i zabranjenoj ljubavi, u poslednjoj Papanovoj produkciji na mestu dirigenta Kraljevske opere. U ulozi Madalene biće jedan od videćih soprana današnjice, Sondra Radvanovski.

Na blistavoj zabavi u Parizu u 18. veku, pesnik Andre Šenije strastveno osuđuje Luja XVI. Pet godina kasnije, revolucija ustupa mesto teroru, menjajući ravnotežu moći između Šenijea, njegove voljene Madalene, i Žerara, čoveka koji može da ga uništi…

Više detalja objavljeno je na ovom linku.
(danubeogradu.rs / ProPR)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.