Naslovna » Porodica » Deca » Danas počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu: Zanimljivosti o fudbalu koje svako dete od osam godina mora da zna
KC: Zanimljivosti o fudbalu koje svako dete od osam godina mora da zna
KC: Zanimljivosti o fudbalu koje svako dete od osam godina mora da zna

Danas počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu: Zanimljivosti o fudbalu koje svako dete od osam godina mora da zna

Zanimljivosti o fudbalu koje svako dete od osam godina mora da zna knjiga je koju je napisao Klajv Giford, a objavio Kreativni centar.

Koja životinja je pogodila ishode svih utakmica nemačke reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2010? Koji igrač je dobio najviše crvenih kartona u istoriji fudbala? U kojoj državi su slonovi igrali na fudbalskoj utakmici? Kada je odigran prvi zabeležen ženski fudbalski meč?

Odgovori na ta i mnoga druga pitanja očekuju vas na stranicama ove zabavne knjige. Preko sto zanimljivih činjenica iz sveta fudbala oduševiće fanove ovog sporta. Bilo da igrate fudbal, vatreno navijate za svoj omiljeni klub ili samo uživate u komentarisanju utakmica, ova knjiga će vam otkriti čitav fudbalski univerzum za koji niste znali.

U njemu fudbal pomaže bakama da se ludo zabavljaju dok brinu o svom zdravlju, jedan kralj je selektor fudbalske reprezentacije, igrači se odlično snalaze čak i na rolerima, ali ima i mnogo sujevernih igrača, trenera i navijača.

Priče koje nam donosi ova knjiga nisu samo zabavne i intrigantne već i inspirišuće. One nas upoznaju sa veoma slavnim ličnostima, ali i onima nepoznatim koje je fudbal podstakao da ispolje upornost, posvećenost, plemenitost i kreativnost. Ove priče nam poručuju da za ostvarivanje sopstvenih snova nikada nije previše rano, ni previše kasno.

Zanimljivosti o fudbalu ispričane su jednostavnim jezikom, a svaku priču prate zabavne, dinamične i duhovite ilustracije. Raznovrsnost tema – od istorije fudbala, biografija igrača, podviga navijača, preko opisa nesvakidašnjih stadiona, do bizarnih situacija na fudbalskim mečevima – ovoj knjizi daje i edukativni pečat podstičući čitaoce i čitateljke da dalje razvijaju svoj istraživački duh.

Najvažnije, ova knjiga će mlađe osnovce inspirisati na interakciju – zanimljivosti o fudbalu mogu biti izvanredna tema za razgovor na igralištu, u školi, kod kuće ili na bilo kom drugom mestu gde se budu sreli fanovi ovog sporta. Iako je prvenstveno prilagođena osmogodišnjacima, u ovoj knjizi će uživati i njen sadržaj prepričavati čitaoci i čitateljke svih uzrasta.

Knjigu je ilustrovao Emilijano Miljardo, a sa engleskog je prevela Tatjana Milosavljević. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.