Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Hardkor atrakcija NEVEN u Dorćol Platzu
Neven (foto: Jahvo Joža / obezbedio Odličan hrčak)
Neven (foto: Jahvo Joža / obezbedio Odličan hrčak)

Hardkor atrakcija NEVEN u Dorćol Platzu

Beogradski hardkor bend, Neven, 14. juna 2024, napraviće veliku koncertnu promociju EP-a „U svakom srcu gore svetla“ u Dorćol Platzu (Dobračina 59).

Neven iza sebe ima jedan demo iz 2022, i za prethodne dve godine održao je desetine koncerata u regionu. Izlaskom prvog singla se EP-a „Ostajem pozitivan“, bend je eksplodirao, kako među mlađima, tako i među starijim muzičkim avanturistima. Za vrlo kratko vreme Neven je stekao reputaciju vodećeg hardkor benda na Balkanu.

Teme koje se prožimaju kroz tekstove inspirisane su bhakti filozofijom i youth crew kulturom, a zvuk i gruv su oslonjeni na zvuk hardkora ’90-ih, ali u savremenijem obliku.

Koncertnu promociju EP-ja „U svakom srcu gore svetla“ grupe Neven propratiće i podrška bugarskog heavy weight straight edge benda xChokex i dobro poznatog Zicer repera Nihila. Takođe, biće ovo jedinstvena prilika da se pred Neven čuje i veliki Kirtan, koji će otvoriti veče specijalnim performansom.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i online, na tickets.rs. Na ulazu u Dorćol Platz, na veče koncerta, ulaznice će koštati 1.200 dinara. (danubeogradu.rs / Odličan hrčak)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.