Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pojačana kontrola saobraćaja od 17. do 23. juna 2024.
MUP Srbije: Pojačana kontrola saobraćaja (foto: Pixabay)
MUP Srbije: Pojačana kontrola saobraćaja (foto: Pixabay)

Pojačana kontrola saobraćaja od 17. do 23. juna 2024.

Iz MUP-a Srbije saopšeno je da će pripadnici saobraćajne policije od 17. do 23. juna 2024. sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Akcija je, ovoga puta, usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U sklopu ove akcije, koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak, 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Saobraćajna policija je u prvih pet meseci ove godine isključila iz saobraćaja više od 20.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a približno 4.000 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala, na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, MUP apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.