Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Supergrupa kreativnog dvojca Radiohead-a THE SMILE u Beogradu: Ostao mali broj karata samo za tribine
The Smile (foto: Wunmi Onibudo)
The Smile (foto: Wunmi Onibudo)

Supergrupa kreativnog dvojca Radiohead-a THE SMILE u Beogradu: Ostao mali broj karata samo za tribine

Beogradska publika će napokon imati priliku da doživi nastup uživo „Radiohead-a u power trio formatu“ – u Hangaru gostuje supergrupa The Smile.

Bend koji su osnovali legendarni Thom Yorke i Jonny Greenwood sa Tomom Skinnerom, bubnjarem Sons of Kemet, po prvi put će održati koncert u srpkoj prestonici, 14. juna 2024. od 21.00, u popularnom prostoru Luke Beograd.

Karte za parter su rasprodate, a u prodaji je ostao mali broj karata za tribine koje se mogu kupiti na prodajnim mestima i preko online platforme efinity.rs, tako da se očekuje da će koncert biti rasprodat, što ovaj jedinstveni bend svakako i zaslužuje.

Koncert u Beogradu je deo njihove turneje koja je počela u martu, a tokom koje nastupaju u velikim gradovima širom Evrope i rodne Britanije.

Yorke i Greenwood su bend osnovali tokom pandemije i odmah su izazvali veliku pažnju javnosti svojim prvim singlovima i nastupima. Krajem januara ove godine su objavili i drugi album „Wall Of Eyes“ sa osam novih pesama, koje će takođe izvesti na beogradskom koncertu, a kao gost na sceni će im se pridružiti i poznati britanski muzičar James Holden.

Pesme The Smile-a se, osim po alternativnom zvuku, izdvajaju i po jedinstvenom glasu Yorka, koji je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom tenoru, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. York se često pominje i kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici, a 2002. godine je zauzeo šesto mesto na listi najuticajnijih ličnosti u alternativnoj muzici.

Follow The Smile:
Instagram | X (Ex-Twitter) | Facebook | Tik Tok

(danubeogradu.rs / Orbis Communications)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.