Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (20. jun 2024)
Akcija "Gradske čistoće" - suzbijanje komaraca (foto: Julian Peter / Pexels)
Akcija "Gradske čistoće" - suzbijanje komaraca (foto: Julian Peter / Pexels)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (20. jun 2024)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće i sutra, 20. juna 2024, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u četvrtak i to u ranim jutarnjim časovima, od 4.00, na sledećim lokacijama: obala Save, od Ušća ka Bežanijskom zimovniku, ka blokovima 44, 45, 70, 70A, naselje Pregrevica, Zemunski kej, hotel Jugoslavija, Ušće ka Beogradu na vodi, Staro sajmište, park Ušće, Park prijateljstva, Blok 13, Blok 12, Zemunski kej od hotela Jugoslavija do restorana „Šaran“.

U intervalu od 19.30 ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u Slancima, Velikom selu, na groblju Lešće, u Vinči uz Dunav, potom u Ritopeku, Grockoj uz Dunav, Brestoviku, Jajincima, Kumodražu, Cvetanovoj ćupriji, Miljakovcu, Kanarevom brdu, Miljakovcu, na Banjici, u Vojvode Vlahovića, Kneževcu, Skojevskom naselju, na Vidikovcu, Petlovom brdu, u Resniku, Cerak vinogradima, Ceraku i Lisičjem potoku.

Tretmani će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Ukoliko ugrađani primete povećanu brojnost komaraca, mogu je prijaviti Servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11.

Preparati koji ekipe JKP-a „Gradska čistoća“ koriste za suzbijanje komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te nema razloga za strah.

„Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca“, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća“. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.