Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (29. jun 2024)
Suzbijanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Suzbijanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (29. jun 2024)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće i sutra, 29. juna 2024, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U subotu, u ranim jutarnjim časovima, od 3.30, tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti: obala Save od Mosta na Adi do Ostružnice, obala Save do Mosta na Adi, blokovi 44 i 45, Galovica ka Umci, Beli potok, Zuce, Pinosava, Avala, Ranžirna stanica, Sremačka šuma, groblje Orlovača, SAJ, naselje 13. maj, Goveđi brod, Rucka, Pećani, Ostružnička šuma, Umka, Ostružnica, Senjak, Prokop, Topčidersko brdo, Diplomatska kolonija, Vračar, Železnik, Rupčine, Bele vode, Julino brdo, Repište, Banovo brdo, Čukarička padina i Velika Moštanica.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Ukoliko ugrađani primete povećanu brojnost komaraca, mogu je prijaviti Servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11.

Preparati koji ekipe JKP-a „Gradska čistoća“ koriste za suzbijanje komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te nema razloga za strah.

„Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca“, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća“. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.