Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 22. i 23. jun 2024.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 22. i 23. jun 2024.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 22. i 23. jun 2024: ovogodišnji prvi letnji vikend biće sunčan i veoma topao, a pik toplotnog talasa je u subotu.

Vremenska prognoza za subotu, 22. jun 2024.

  • Sunce izlazi u 4.52, a zalazi u 20.28.
  • Vrednost UV indeksa: 9 (vrlo visoka).

U Beogradu će biti pretežno sunčano tokom celog dana, uz umeren jugoistočni vetar. U pojedinim delovima prestonice moguće je značajnije naoblačenje i prolazna letnja kiša tokom ranog popodneva. Temperatura će biti od 26 do 38 stepeni, a tokom (tropske) noći oko 23 stepena.

Biometeoroška prognoza: biometeorološke prilike će biti nepovolјne za srčane bolesnike, kao i za osobe sa psihičkim tegobama. Poseban oprez se savetuje astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i razdražlјivosti. U saobraćaju je neophodna maksimalna koncentracija.

Ako putujete van Beograda… očekuje se pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C. Vetar slab, promenljiv, u Banatu i donjem Podunavlju umeren, jugoistočni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Posle podne i uveče veoma retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. U nedelјu, na severu i zapadu Srbije, manji pad temperature (na vrednosti od 30 do 35 °C), dok će se samo na jugoistoku još zadržati maksimalne vrednosti do 38 °C.

Vremenska prognoza za nedelju, 23. jun 2024.

  • Sunce izlazi u 4.52, a zalazi u 20.28.
  • Vrednost UV indeksa: 5 (umerena).

Biće pretežno sunčano tokom prepodneva, a očekuje se naoblačenje popodne. Vetar će biti umeren, severozapadni. Temperatura od 23 do 32 °C, a onda – još jedna tropska noć.

(danubeogradu.rs / RHMZ)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.