Naslovna » Izlasci » Festivali » 12. Međunarodni FIDAF festival folklora BELGRADE AWARD 2024 na Zvezdari
Međunarodni festival folklora (foto: Pixabay)
Međunarodni festival folklora (foto: Pixabay)

12. Međunarodni FIDAF festival folklora BELGRADE AWARD 2024 na Zvezdari

Međunarodni FIDAF festival folklora BELGRADE AWARD 2024,12. po redu, biće održan 2. i 3. jula u Knez Mihailovoj i na Zvezdari.

Učestvovaće profesionalni igrački ansambli iz Irske, Kostarike, Indonezije, Španije i istočne Evrope. Defile nacija učesnika festivala planiran je za utorak, 2. jula od 19.00, u Knez Mihailovoj, na potezu od Biblioteke grada Beograda do Trga republike, dok će centralni događaj manifestacije, međunarodni folklorni spektakl, biti održan u sredu, 3. jula od 20.30, na platou ispred zgrade Opštine Zvezdara.

Međunarodni takmičarski FIDAF festival folklora BELGRADE AWARD 2024 je tradicionalna međunarodna manifestacija visoko kvalitetne umetničke igre zasnovane na tradiciji nacionalnih kultura celog sveta, koja se punih dvanaest godina održava početkom jula, sa glavnim takmičarskim aktivnostima u Beogradu, kao i sa nizom pratećih gostovanja u Srbiji i regionu.

Manifestacija je u kalendaru FIDAF, svetske asocijacije organizatora folklornih festivala i u samom je vrhu po kvalitetu organizacije i grupa koje učestvuju na Festivalu. Organizator je KUD „Sveti Sava“ iz Beograda, koji je ujedno i nacionalni predstavnik FIDAF Srbije.

Reprezentativni ansambli iz istočne Evrope i profesionalni igrački anasambli iz Irske, Kostarike, Indonezije i Španije nastupaće u Beogradu i gradovima Srbije do 7. jula, nakon čega odlaze dalje na takmičenja u Evropi i Aziji. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.