Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ intervenisale na više od 260 lokacija u prestonici
Intervencije u prestonici (foto: JKP ZELENILO - Beograd)
Intervencije u prestonici (foto: JKP ZELENILO - Beograd)

Ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ intervenisale na više od 260 lokacija u prestonici

Usled sinoćnog nevremena praćenog jakim vetrom ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana.

U toku noću, ekipe ovog preduzeća intervenisale su na više od 260 lokacija u gradu, na sanaciji prelomljenih grana ili stabala, ali i pri pomoći sugrađanima, kojima je jak vetar ugrozio stambene objekte ili koji usled jake kiše, nisu mogli da pokrenu svoj automobil.

Ekipe „Zelenila“ su na terenu, uz upotrebu neophodne mehanizacije, bez prestanka već više od 15 sati i rad će biti nastavljen dok god za tim bude bilo potrebe, tačnije, dok se ne izvrši sanacija svakog stabla ili prelomljene grane.

Intervencije u prestonici (foto: JKP ZELENILO - Beograd)
Foto: JKP ZELENILO – Beograd

Najviše intervencija zabeleženo je na teritoriji opština Zvezdara, Palilula, Zemun i Novi Beograd.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice pa su ekipe „Zelenila“ u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja.

Iako radnici „Zelenila“, svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve redovne mere nege, sada, usled jakog vetra i kiše koja je padala, došlo do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti.

Intervencije u prestonici (foto: JKP ZELENILO - Beograd)
Foto: JKP ZELENILO – Beograd

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, na mejl info@zelenilo.rs, kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP „Zelenilo – Beograd“ 011/2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.