Naslovna » Izlasci » Film » Novi film u bioskopima: Tornado 2
Novi film u bioskopima: Tornado 2 (foto: Melinda Sju Gordon)
Novi film u bioskopima: Tornado 2 (foto: Melinda Sju Gordon)

Novi film u bioskopima: Tornado 2

Nastavak blokbastera iz 1996, „Tornado 2“, sa novom generacijom lovaca na oluje, prikazivaće se u domaćim bioskopima od utorka, 16. jula 2024.

U ovoj napetoj avanturi o prirodnoj katastrofi, reditelja Lija Ajzaka Čunga igraju za Zlatni globus nominovana Dejzi Edgar-Džons i Glen Pauel.

Kejt je bivša meteorološkinja koja je „lovila“ oluje i koju je proganjao razorni susret sa tornadom tokom studija, a sada proučava oluje gledajući snimke u Njujorku.

Njen prijatelj Havi je namami na otvoreno da testira revolucionarni novi sistem za praćenje. Tamo im se putevi ukrštaju sa Tajlerom Ovensom, šarmantnom i bezobzirnom superzvezdom društvenih mreža, koji uživa da objavljuje avanture u lovu na oluje sa svojom raskalašnom ekipom, što opasnije, to bolje.

Kako se sezona oluja intenzivira, oslobađaju se nikada ranije viđeni, zastrašujući fenomeni, a Kejt, Tajler i njihovi takmičarski timovi se nalaze u životnoj borbi na putevima višestrukih olujnih sistema koji se spajaju iznad centralne Oklahome.

Film „Tornado 2“ biće pretpremijerno prikazan u utorak, 16. jula, na jedinom IMAX platnu u Srbiji, u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, kao i u nekoliko drugih beogradskih bioskopa (i 16. i 17. jula), dok će od 18. jula biti dostupan u svim bioskopima širom zemlje u distribuciji BLITZ filma.

Zanimljivo je da u SAD prikazivanje u bioskopima počinje 19. jula.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Twisters / Tornado 2. Početak prikazivanja: 16. jul 2024. Dužina trajanja: 122 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2024. Žanr: akcioni, avantura. Uloge: Maura Tierney, Sasha Lane, Kiernan Shipka, Anthony Ramos, Nik Dodani, Brandon Perea, Daisy Edgar-Jones, Daryl McCormack, Glen Powell, David Corenswet, Tunde Adebimpe, Katy M. O’Brian, Harry Hadden-Paton. Reditelj: Lee Isaac Chung.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.