Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (4. jul 2024)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Pixabay)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (4. jul 2024)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće i sutra, 4. jula 2024, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U četvrtak, u ranim jutarnjim časovima, od 3.30, tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti: naselja Vinča, Ritopek, od naselja 13. maj ka Pupinovom mostu, Pregrevica, Beli potok, Zuce, Rušanj, Vrčin, 13. maj, Saj, Goveđi brod, Ada Huja, Višnjica ka Beloj steni, Veliki Crljeni, Mladenovac, Rajkovac, Selters, Lazarevac, Šušnjar, Vreoci, Novi Medoševac, Rasadnik, Centar 1 i 2, Petka, Šopići, Dobanovci, Boljevci, Jakovo, Bečmen, Petrovčić, Progar i Sremčica.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Ukoliko ugrađani primete povećanu brojnost komaraca, mogu je prijaviti Servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11.

Preparati koji ekipe JKP-a „Gradska čistoća“ koriste za suzbijanje komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te nema razloga za strah.

„Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca“, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća“. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.