Naslovna » Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd

Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd

Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd, najveći u Srbiji i bazni za nacionalnu avio-kompaniju Air Serbia, otvoren je 1962. godine.

Ima dva terminala – Terminal 1 koristi se uglavnom za low-cost i čarter letove, a terminal 2 za međunarodni saobraćaj i tranzit. U funkciji je šest najsavremenijih avio-mostova za ukrcavanje i iskrcavanje putnika. Aerodrom ima jednu pistu.

U sklopu Aerodroma „Nikola Tesla“ nalazi se Muzej vazduhoplovstva sa interesantnim izložbenim postavkama vojnih i civilnih aviona ispred i unutar neobičnog zdanja sa staklenom fasadom.

IATA oznaka: BEG
ICAO oznaka: LYBE
Latitude: 44.818444
Longitude: 20.309139
Web: www.beg.aero

Dok se čeka let…

Putnicima koji borave na aerodromu na raspolaganju su duty-free shop prodavnice, butici, knjižare, restorani sa domaćom i internacionalnom kuhinjom, kafeterije, frizerski salon, kazino klub sa slot mašinama i elektronskim ruletom…

Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju može se koristiti i letnja bašta u aneksu zgrade.

Turistička organizacija Srbije na aerodromu ima pult za informacije o boravku u Srbiji i turističkoj ponudi. Za medicinske usluge tu je najsavremenije opremljena ambulanta koja radi non-stop i apoteka, a na nekoliko mesta u samoj zgradi postavljeni su i automatizovani spoljni defibrilatori za slučaj hitne potrebe.

Na aerodromu se u tranzitnom delu nalazi Biznis klub kapaciteta 50 mesta, poseban prostor sa pogodnostima za putnike biznis klase, vlasnike platnih kartica i kartica sa pogodnostima. Ovde je putnicima na raspolaganju besplatna konzumacija hrane i pića sa samoposluživanjem, besplatan internet, štampana domaća i inostrana novinska izdanja i magazini, televizija.

VIP salon sa direktnim ulaskom sa piste, sopstvenom kontrolom, kancelarijama za sastanke, salom za konferencije za novinare, koktel prostorom… zasebna je celina namenjena VIP putnicima na letovima van redovnog saobraćaja.

Besplatna Wi-Fi konekcija dostupna je na aerodromu „Nikola Tesla“ svim putnicima u trajanju od 15 minuta od uspostavljanja veze.

Veza sa Beogradom

Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd udaljen je 18 kilometara od centra grada, sa kojim je povezan mini-bus linijom i autobuskom linijom javnog gradskog prevoza.

Putnicima su na raspolaganju usluge petnaestak rent-a-car agencija čije se poslovnice nalaze na Terminalu 2 (međunarodni dolasci) i licenciranog taksi prevoza do jedne od šest gradskih zona.

Više o prevozu do Beograda pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)