Naslovna » Beograd info » Air Serbia

Air Serbia

Air Serbia - flota

Air Serbia je nacionalna avio-kompanija Republike Srbije.

Pod imenom Air Serbia kompanija posluje od oktobra 2013. godine i pravni je naslednik avio-prevoznika JAT Airways, odnosno nekadašnjeg Jugoslovenskog aerotransorta (JAT), osnovanog 1947. godine. Istorija srpskog prevoznika još je duža i počinje 1927. godine, kada je, među prvima u svetu, osnovano Društvo za vazdušni saobraćaj Aeroput, koje je obustavilo poslovanje u toku Drugog svetskog rata.

Suvlasnik sa manjinskim udelom (49%) i strateški partner avio-kompanije Air Serbia je Etihad Airways, nacionalni avio-prevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Air Serbia ima redovne direktne letove sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd prema više od 30 destinacija u Evropi i na Bliskom Istoku, sezonske direktne letove do pet destinacija i kod-šer letove do više od sto destinacija. Čarter letovi prema letnjim turističkim destinacijama obavljaju se pod brend imenom Aviolet.

Air Serbia

Kompanija lojalnost putnika nagrađuje u okviru programa Air Serbia Etihad Guest, sakupljanjem Etihad Guest milja na više od 650 svojih letova, na oko tri hiljade letova kompanije Etihad Airways i kod drugih poslovnih partnera. Stečene milje donose popuste pri kupovini avio-karata kompanija Air Serbia i Etihad Airways i pri kupovini više od sedam hiljada atrikala u virtuelnoj prodavnici Etihad Guest Reward Shop.

Putnicima na linijama prevoznika Air Serbia sa kartama u biznis klasi, ili kartama u ekonomskoj klasi sa platnim i drugim karticama odgovarajućeg nivoa, na raspolaganju je Biznis salon na matičnom aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, kao i biznis saloni na više od 30 aerodroma u Evropi i svetu.

Air Serbia – info

IATA oznaka: JU
ICAO oznaka: ASL
Bazni aerodrom: Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd (BEG).
E-mail: asgs.agency@airserbia.com
Web: www.airserbia.com

Air Serbia, poslovnica 1
Bulevar kralja Aleksandra 17, Beograd
Tel: 0800 111 528 / +381 11 311 21 23
Radno vreme: ponedeljak – petak 08-20h, subota 09-17h

Air Serbia, poslovnica 2, na Aerodromu „Nikola Tesla“, Beograd
Tel: +381 11 20 97 202 ili Kontakt centar 0800 111 528 / +381 11 311 21 23
Radno vreme: ponedeljak – nedelja 0-24h

Air Serbia ima poslovnice i u Novom Sadu, Nišu, Užicu, Požarevcu i Valjevu i više od četrdeset predstavništava u inostranstvu. (danubeogradu.rs)