Naslovna » Kada je najbolje vreme za kupovinu avio karte

Kada je najbolje vreme za kupovinu avio karte

 

Kada je najbolje vreme za kupovinu avio karte
Kada je najbolje vreme za kupovinu avio karte

Za kupovinu avio karte za letove iz Beograda najbolje vreme – svakako NIJE u poslednjem trenutku pred let – jer su tad avio karte najskuplje.

Istraživanja o navikama kupovine avio karata upravo su to i pokazala: da većina putnika kupuje avio karte neposredno pred let.

Najbolje vreme za kupovinu avio karte je, na primer, više od tri nedelje pre početka putovanja, jer tada može da se uštedi i do 100 evra po avio karti ukoliko je u pitanju neka daleka destinacija.

(danubeogradu.rs)

Kada je najbolje vreme za kupovinu avio karte (ilustracija: Dan u Beogradu)

Još nekoliko saveta…

Izbegavajte direktne rezervacije. Iako je najlakše rezervisati avionske karte putem sajta aviokompanije, najjeftinije ponude zapravo nude brojne putničke agencije kao i aviokarte.danubeogradu.rs.

• Izdvojte dosta vremena za pretragu. Većina ljudi zbog posla i obaveza ne stigne da provede mnogo vremena u razgledanju ponuda, što je velika greška. Najbolje ponude često nisu najočiglednije, tako da ćete za jeftinu kartu morati malo da se ‘oznojite’.

• Vreme rezervacije karata je vrlo bitno. Nikada ne kupujte avionsku kartu u jeku sezone. Januar i februar su najbolji meseci kada planirate letovanje, dok je leto najbolje vreme za kupovinu karata za putovanje pred Novu godinu.

• Ignorišite mitove. U poslednjih nekoliko godina internetom se raširila glasina da aviokompanije prate vašu internet pretragu, i svaki naredni put kada pristupite njihovim sajtovima povećavaju cenu karata. Međutim, to je zabluda. Brisanje ‘kolačića’ neće pomoći, kao ni kupovina određenim danima, ili u trenutku objavljivanja reda letenja.