Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Održana Beogradska trka Deda Mrazeva
Beogradska trka Deda Mrazeva
Beogradska trka Deda Mrazeva

Održana Beogradska trka Deda Mrazeva

Tradicionalna Beogradska trka Deda Mrazeva održana je na danas u centru prestonice. Učestvovalo je na desetine građana svih uzrasta.

Gradski menadžer Goran Vesić je na Terazijskom platou poželeo dobrodošlicu svim učesnicima trke, jer su i po ovom hladnom vremenu došli da trče za pomoć deci kojoj je ona najpotrebnija.

– Želim Deda Mrazevima da budu što brži, jer je ostalo svega tri dana do Nove godine, a svoj deci Beograda treba podeliti poklone – istakao je Vesić, pre početka sedme trke Deda Mrazeva.

Ove godine Trka Deda Mrazeva imala je humanitarni karakter.

Prikupljena sredstva ove godine biće usmerena Udruženju roditelja dece obolele od malignih obolenja Zvončica, dok su akciju podržali i brojni sportski radnici i ljudi iz javnog života.

Takođe je na platou ispred Terazijske česme bio postavljen i transfuziološki autobus za sve dobrovoljen davaoce krvi, dok je na bini organizovan muzičko-zabavni program.

Trka je održana pod pokrovoteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji Sportskog saveza Rakovice i Fondacije Natalis, dok je sponzor manifestacije fondacija „SKS365“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.