Naslovna » Izlasci » Sport » Vikend „Trojka iz bloka“ ponovo na Paliluli
Trojka iz bloka

Vikend „Trojka iz bloka“ ponovo na Paliluli

Tokom predstojećeg vikenda opština Palilula organizuje humanitarnu manifestaciju „Trojka iz bloka“.

Sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ opština je domaćin dva turnira u brzom šutiranju trojki. Prvi će biti održan u subotu, 20. juna od 17.00, na košarkaškim terenima OŠ „Jovan Ristić“ u Borči III. Drugi turnir održava se na Adi Huji dan kasnije, 21. juna od 17.00 na košarkaškim terenima pored kafića „Dilema“.

Na manifestaciji učestvuju osnovne i srednje škole i sportski klubovi i udruženja sa Palilule.

Prijava za šutiranje na koš je 300 RSD po učesniku, a sav prihod od prijava, donacija i sponzorstava biće utrošen za izgradnju i opremanje kupatila dvema socijalno ugroženim porodicama sa više dece, koje žive na teritoriji opštine Palilula.

„Trojka iz bloka“ je sportsko-humanitarni projekat za izgradnju i opremanje kupatila za potrebe socijalno ugroženih porodica sa više dece na području Balkana.

Od početka projekta, od 2012. godine, od novca prikupljenog u akciji, izgrađena su i obnovljena kupatila za 20 porodica, dograđena kuća jedanaestočlanoj porodici i time obezbeđena pomoć za više od 90 dece.

Manifestacija se može pratiti u direktnom prenosu preko sajta www.palilula.rs i mobilne aplikacije Moja Palilula. (danubeogradu.rs)